Tabárez: 'De geschiedenis is in het voordeel van Uruguay'

Reacties

Zonder Luis Suarez begint Uruguay zaterdagavond tegen Jamaica aan het verdedigen van zijn Copa América-titel. Bondscoach Óscar Tabárez rekent erop dat de Zuid-Amerikaanse kampioen van 2011 ook zonder de geschorste aanvaller van Barcelona minimaal tot de halve finale reikt.

Tabárez: 'De geschiedenis is in het voordeel van Uruguay'

Tabárez baseert zich daarbij zijn vorige prestaties met Uruguay. 'Dit is mijn vierde Copa América en ik heb altijd de halve finale gehaald en zelfs twee keer de finale, waarvan ik er één heb gewonnen en één heb verloren', blikte de keuzeheer van La Celeste terug op de toernooien van 1989 (finale), 2007 (vierde) en 2011 (winnaar).

Uruguay is met vijftien eindzeges op het continentale kampioenschap ook het meest succesvolle land, vóór Argentinië (veertien) en Brazilië (acht). 'Het is natuurlijk geschiedenis, iets wat allang gebeurd is, maar het zou zomaar eens een historische trend kunnen zijn. Het moet toch enige waarde hebben', bleef Tabárez benadrukken dat zijn land ondanks de absentie van Suarez niet moet worden uitgevlakt.

Diego Rolán viert een van de vijf doelpunten die Uruguay in de voorbereiding maakte tegen Guatemela (5-1) met Giorgian De Arrascaeta (rechts).
Diego Rolán viert een van de vijf doelpunten die Uruguay in de voorbereiding maakte tegen Guatemela (5-1) met Giorgian De Arrascaeta (rechts).

Suarez is door het bijten van Giorgio Chiellini op het WK van vorige zomer nog acht competitieve interlands geschorst. Hij zal in de spits worden vervangen door Diego Rolán, die zich dit seizoen bij Girondins Bordeaux een grote belofte toonde. De 22-jarige aanvaller scoorde vijftien keer in de Franse Ligue 1.

Tabárez maakte zijn opstelling voor het openingsduel in Groep B (ook de poule van Argentinië) met Jamaica (aftrap 21.00 uur) al bekend. Voor die wedstrijd heeft de bondscoach voor de verandering geen goed gevoel. 'Ik heb mijn openingswedstrijd op de Copa América nog nooit gewonnen. Maar toch kwamen we altijd zo ver als we kwamen…'

Opstelling Uruguay: Fernando Muslera; Maxi Pereira, José María Giménez, Diego Godín, Álvaro Pereira; Carlos Sánchez, Egidio Arévalo Ríos, Nicolás Lodeiro, Cristian Rodríguez; Edinson Cavani, Diego Rolán.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.