Van Persie gelooft in 5-3-2-systeem en looft Clasie

Robin van Persie is positief over het 5-3-2-systeem waarmee Oranje mogelijk op het WK voor de dag zal komen. Zaterdagavond werd die variant voor het eerst getest in de Amsterdam Arena tegen Ecuador. De aanvoerder en topscorer aller tijden van Oranje voorkwam met een schitterende goal op aangeven van Jordy Clasie een nederlaag tegen de Zuid-Amerikanen: 1-1.

'In de eerste helft was het wat onwennig', erkende Van Persie voor de camera's van SBS 6 desgevraagd over het systeem. 'In de eerste helft speelden we ook niet goed. De vroege 0-1 achterstand hielp ook niet mee. Na de 1-1 kregen we wat meer rust en ging het beter. In de tweede helft vond ik het goed gaan.'

Van Persie vertelde vertrouwen te hebben in de variant met vijf verdedigers. 'Ik geloof er wel in. Je hebt heel veel mogelijkheden en dit kan zeker positief uitpakken voor elke linie. We staan wat dichter bij elkaar allemaal.'

Arjen Robben is de verwachte aanvalspartner van Van Persie op het WK in Brazilië. 'Arjen Robben is een geweldige voetballer. Die kan overal uit de voeten', aldus Van Persie. 'Maar het hangt natuurlijk af van onze loopacties en de manier waarop we dan aangespeeld worden. Maar ik ben zeker positief gestemd, we moeten nu stappen gaan maken in Portugal', doelde de doelpuntenmaker op het vervolg van de WK-voorbereiding aldaar.

Clasie
Van Persie was met een schitterende volley goed voor zijn 42ste interlandgoal. 'Maar alles begint bij die pass van Clasie. Een wereldpass. Zijn assist maakt de goal. Eigenlijk was zijn pass nog mooier dan de goal. Juist door zulke geweldige ballen kan ik dit soort goals maken.'

De spits van Manchester United werd tien minuten voor tijd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. Last van zijn knie heeft hij allang niet meer. 'Daar gaat het hartstikke goed mee. Ik heb er totaal geen last van. Dat had ik bij United ook al niet meer. Ik maak elke  wedstrijd een stapje en speel steeds iets langer. Ik voel me iedere dag sterker en beter worden.'