Nederland zet volgende stap in WK-voorbereiding

Reacties

Na een rustdag, die bondscoach Louis van Gaal benutte door met een afvaardiging van Manchester United te onderhandelen, heeft Oranje de voorbereiding op het WK hervat. Grote namen sluiten aan in Hoenderloo.

Nederland zet volgende stap in WK-voorbereiding

DInsdagavond werd bekend hoe de dertigkoppige voorselectie van het Nederlands elftal eruitziet. Luc Castaignos, Marco van Ginkel, Luciano Narsingh, Davy Klaassen en Kenneth Vermeer behoren daar niet toe, waardoor er voor de vijf een einde komt aan hun stage in Hoenderloo.

Vanaf donderdag trainen Patrick van Aanholt, Leroy Fer, Jonathan de Guzman, Klaas-Jan Huntelaar, Tim Krul, Robin van Persie, Paul Verhaegh, Ron Vlaar en Michel Vorm mee, terwijl eerder Dirk Kuijt al aansloot. Nigel de Jong, Jeremain Lens, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart hebben nog clubverplichtingen en volgen later.

Deze maand speelt Oranje nog oefenduels met Ecuador (17 mei, als slot van de trainingsstage) en Ghana (31 mei). Na de interland tegen Ecuador vertrekt Oranje met een voorlopige groep van dertig namen, die dinsdag wereldkundig werd gemaakt door Van Gaal, naar Portugal. Het keurkorps verblijft tussen 20 en 27 mei in Lagos, in het zuidwesten van de Algarve.

Daarna is Wales (4 juni) nog de tegenstander. Twee dagen daarvoor moet de definitieve WK-selectie van 23 spelers doorgegeven zijn aan de FIFA. Op 5 juni vliegt de WK-selectie naar Brazilië, waar op 13 juni het openingsduel met wereldkampioen Spanje staat gepland. Vijf dagen later wacht de wedstrijd tegen Australië, waarna Chili op 23 juni de laatste tegenstander is in Groep B. Oranje verblijft tijdens het WK in Rio de Janeiro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.