Van Persie: 'Mijn knie is weer helemaal in orde'

Reacties

Robin van Persie denkt dat Oranje vol aan de bak moet om de groepsfase van het WK te doorstaan. Volgens de aanvoerder, die zich donderdag in Hoenderloo meldde, is de groep waarin Nederland speelt een van de zwaarste van het toernooi.

Van Persie: 'Mijn knie is weer helemaal in orde'

'Ik ben positief ingesteld. Zo sta ik in het leven, maar we moeten wel reëel zijn. We zitten in een zware groep en hebben een heel moeilijke openingswedstrijd', aldus de spits van Manchester United tegen Voetbal International. Oranje begint het toernooi op 13 juni tegen Spanje en ontmoet later Australië en Chili.

'Onze openingswedstrijd is misschien wel de moeilijkste wedstrijd van het toernooi', gaat Van Persie verder. 'We zijn een heel klein landje dat het tegen heel grote landen moet opnemen. Dat betekent dat alle puzzelstukjes in elkaar moeten passen.'

Ecuador
Zaterdag staat Van Persie in de basis tijdens de oefenwedstrijd tegen Ecuador, maakte Louis van Gaal bekend. Ook Memphis Depay speelt sowieso. 'De bedoeling is dat ik een groot gedeelte speel', stelt Van Persie. 'We werken toe naar mijn eerste volledige wedstrijd. Mijn knie is weer helemaal in orde. Qua fitheid ben ik onderweg.'

Vanwege zijn blessures en de matige resultaten van United heeft Van Persie in clubverband een teleurstellend seizoen achter de rug. 'Ik heb me voor het eerst in mijn leven niet voor Europees voetbal geplaatst', realiseert de Rotterdammer zich. 'Maar de situatie bij United heeft geen invloed op hoe ik hier nu sta.' Over de waarschijnlijke komst van Van Gaal naar Manchester wilde Van Persie zich niet uitlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.