Scout Voorn bekijkt Oranje namens Australië

Reacties

Dick 'Cooky' Voorn (rechts op de foto met John Heitinga) maakt een zeer opmerkelijke stap vlak voor het WK van komende zomer. De voormalige assistent-trainer van Oranje is door de Australische voetbalbond aangesteld als scout en zal dus ook Oranje, tegenstander van Australië tijdens de groepsfase, onder de loep nemen.

Scout Voorn bekijkt Oranje namens Australië

Voorn was tijdens het WK in 2010 assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij finalist Oranje. De Limburger kent het Nederlands elftal als geen ander. En daar probeert Australië de vruchten van te plukken.

Een gevoelige stap, dat beseft ook Voorn. 'Dat houd je altijd. Maar persoonlijk vind ik het vooral eervol dat ik voor deze klus gevraagd ben', zegt Voorn tegenover het AD.

'Ik ben gevraagd door Han Berger, technisch directeur bij de Australische bond. Ik ken Han al jaren en heb met hem gewerkt bij Fortuna Sittard', aldus de man die jarenlang de rechterhand was van Van Marwijk.

De Australische voetbalbond heeft Voorn voor de komende twee maanden ingehuurd als scout voor de nationale ploeg. Zaterdagavond zit de voormalig assistent al op de tribune in de Amsterdam Arena voor de oefeninterland tussen Oranje en Ecuador. Op woensdag 18 juni nemen Australië en Nederland het tegen elkaar op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.