Blind dit seizoen met afstand dè marathonman van Oranje

Reacties

Van alle spelers in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal heeft Daley Blind dit seizoen de meeste minuten in de benen. De verdedigende middenvelder van Ajax stond bijna 74 uur op het veld.

Blind dit seizoen met afstand dè marathonman van Oranje

Blind staat aan de vooravond van het oefenduel van Oranje met Ecuador op 51 officiële wedstrijden in dit seizoen: 45 met Ajax en zes namens het Nederlands elftal. In die duels kwam hij tot 4.422 minuten (73,70 uur), het meeste van alle dertig spelers in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal.

Op 466 minuten van Blind volgt PSV'er Memphis Depay met 3.956 speelminuten in deze jaargang. De buitenspeler werkte bij PSV 43 officiële duels af, speelde mee in drie wedstrijden van Jong Oranje en maakte ook al vier keer zijn opwachting in het grote Oranje. AC Milan-middenvelder Nigel de Jong completeert de topdrie met in totaal 3.906 speelminuten voor club en land in dit seizoen (45 officiële duels).

Robben topschutter
Van alle internationals in de voorselectie van Oranje was Arjen Robben dit seizoen de meest trefzekere. De aanvaller van Bayern München staat momenteel op 24 doelpunten in 49 officiële wedstrijden: twintig voor Bayern en vier bij Oranje. Robben kan zijn productie zaterdag nog verder opvoeren wanneer hij in de Duitse bekerfinale tegenover Borussia Dortmund staat.

Achter Robben zijn Robin van Persie (21 goals) en Wesley Sneijder (18) de meest productieve internationals in de huidige Oranje-selectie. Van de spelers die afkomstig zijn uit de Eredivisie was Depay deze jaargang de meest trefzekere met veertien doelpunten voor PSV.

Opvallend is dat de twee spelers met de meeste interlandgoals - Van Persie (41) en Klaas-Jan Huntelaar (34) - tot de internationals behoren met de minste speelminuten in dit seizoen. Beide aanvallers, geplaagd door langdurig blessureleed, stonden samen maar zeventig uur op het veld: Huntelaar 1.712 minuten en Van Persie 2.510 minuten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.