Van Oostveen luistert naar plannen van Champagne

Reacties

Jérôme Champagne brengt dinsdag een bezoek aan het hoofdkantoor van de KNVB om steun te krijgen voor zijn kandidatuur als FIFA-voorzitter. De 56-jarige Fransman zal ten overstaan van onder anderen directeur Bert van Oostveen zijn plannen ontvouwen.

Van Oostveen luistert naar plannen van Champagne

Champagne neemt het in mei op tegen de huidige FIFA-preses Sepp Blatter, de Jordaanse prins Ali en voormalig Frans international David Ginola. Maandag liet de voormalige rechterhand van Blatter al weten nog niet voldoende steun te hebben om de strijd aan te gaan met Blatter, die voor zijn vijfde termijn gaat. Het zou nog gaan om één of twee steunbetuigingen.

Er zullen zich vijf bonden achter Champagne moeten scharen, wil de oud-diplomaat kunnen deelnemen aan de presidentsverkiezingen van de wereldvoetbalbond. Het bondsbestuur van de KNVB moet vóór 29 januari beslissen achter welke kandidaat het zich schaart. De voorkeur zal in ieder geval niet uitgaan naar Blatter. Champagne is gezien zijn pleidooi voor meer transparantie mogelijk wel een geschikte kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.