Azië blijft achter Blatter staan: 'Het gaat om commitment'

Reacties

Namens de Asian Football Confederation (AFC) heeft president Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa zijn steun aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter uitgesproken.

Azië blijft achter Blatter staan: 'Het gaat om commitment'

Blatter heeft de wens uitgesproken om voor zijn vijfde termijn als hoogste baas bij de wereldvoetbalbond te gaan, maar heeft concurrentie van Jérôme Champagne. De Fransman kan met zijn revolutionaire plannen rekenen op steun van een aantal Europese landen.

Op de stemmen van de 47 Aziatische landen die lid zijn van de FIFA hoeft hij echter niet te rekenen. 'Wij hebben ons in juni unaniem achter de herkiezing van Blatter geschaard', liet president Salman weten aan het persbureau AP. 'We moeten achter die beslissing blijven staan, het gaat om commitment. We trekken nooit onze woorden terug, zo zijn we.'

De steun van het Aziatisch continent komt Blatter goed uit. De Zwitserse preses kwam de afgelopen weken onder vuur te liggen door een rapport van Michael Garcia over de toewijzing van de wereldkampioenschappen in 2018 en 2022. De onderzoeker zelf meende dat de samenvatting van de FIFA van zijn rapport niet deugde. Daarnaast moet Blatter vrezen voor de FBI, die voormalig FIFA-official Chuck Blazer als mol gebruikte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.