Platini juicht kandidatuur Prins Ali voor opvolging Blatter toe

Reacties

UEFA-voorzitter Michel Platini vindt Ali Bin Hussein een uitstekende kandidaat om Sepp Blatter op te volgen als preses van de FIFA. De Jordaanse Prins stelde zich dinsdag kandidaat voor de presidentsverkiezingen die plaatsvinden in mei.

Platini juicht kandidatuur Prins Ali voor opvolging Blatter toe

'Ik ken Prins Ali goed. Hij geniet genoeg geloofwaardigheid om zo'n hoogwaardig ambt te bekleden', vertelde Platini in een reactie op de aanmelding van de 39-jarige Jordaniër, die als vice-voorzitter al werkzaam is bij de wereldvoetbalbond en de openbaring van het onderzoeksrapport van de inmiddels opgestapte Michael Garcia steunde.

Prins Ali stelde zelf bij de bekendmaking van zijn kandidatuur ook al dat het voetbal weer het middelpunt van de aandacht moet worden en niet langer de machtsstrijd en de zweem van corruptie waarmee de FIFA onder het bewind van Blatter wordt geassocieerd. Platini is hoopvol over de plannen van de Prins. 'Wij wachten nu op zijn suggesties en zijn programma voor de toekomst van het voetbal.'

Platini weigerde zelf zich kandidaat te stellen als uitdager van Blatter, maar liet wel meerdere malen weten dat er een einde moet komen aan de jarenlange heerschappij van de 78-jarige Zwitser. Blatter is al sinds 1998 aan de macht en gaat op voor zijn vijfde termijn als FIFA-preses. In een eerder stadium meldde Jerôme Champagne zich al als kandidaat-opvolger van Blatter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.