Jordaanse prins neemt het op tegen Blatter

Reacties

Sepp Blatter zal op 29 mei ook moeten afrekenen met Ali Bin Al Hussein. De Jordaanse prins heeft zich ook kandidaat gesteld voor het presidentschap van de FIFA.

Jordaanse prins neemt het op tegen Blatter

Voor zijn besluit zich te kandideren maakte Prins Ali een rondgang binnen de FIFA, waar hij sinds 2011 actief is als vicepresident. 'Ik hoorde steeds dat het tijd was voor verandering', aldus de 39-jarige Jordaniër, die door UEFA-voorzitter Michel Platini werd gestimuleerd zich kandidaat te stellen. 'Het is tijd om de aandacht van de administratieve controverse te verschuiven naar de sport.'

Hoewel hij onderdeel is van de FIFA-organisatie, is zijn reputatie goed. Prins Ali, al voorzitter van zowel de Jordaanse als West-Aziatische voetbalbond, was ook een van de officials die opriep het Garcia-rapport over de WK-toewijzing openbaar te maken.

Prins Ali heeft zich gemeld als de tweede tegenkandidaat voor Blatter, die in het geboortejaar van de Jordaniër (1975) bij de FIFA begon en sinds 1998 preses is. Jérôme Campagne (56) deed dat in september al. Op 29 mei is de verkiezing. Tot 29 januari mogen andere kandidaten zich nog aanmelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.