Van Praag denkt aan nieuwe wereldvoetbalbond

Reacties

KNVB-voorzitter Michael van Praag vertelt in de kerstuitgave van Voetbal International te denken aan het invoeren van een nieuwe wereldvoetbalbond. Volgens de fervente tegenstander van FIFA-preses Sepp Blatter is dat de enige manier om veranderingen af te dwingen, zo stelt hij op persoonlijke titel en niet namens de KNVB.

Van Praag denkt aan nieuwe wereldvoetbalbond

Van Praag koos het WK als podium voor de gedurfde publieke aanval op Blatter, die zich in weerwil van alle kritiek en de zweem rond omkoping die onder zijn leiding rond de FIFA is komen te hangen toch weer kandidaat stelde voor een nieuwe termijn.

Om echt dingen te veranderen, zijn er baanbrekende stappen nodig, volgens Van Praag. 'Daarvoor heb je nu in het congres een tweederde meerderheid nodig. Mijn persoonlijke mening is dat als je echt veranderingen wilt, je een nieuwe wereldvoetbalbond moet oprichten. Ik denk dat dit de enige manier is, dan kun je vanaf scratch beginnen. Wij zijn als Nederland een van de oprichters van de FIFA. Dat gaat al terug naar 1904. Ik vind dat je als founder een extra verantwoordelijkheid hebt. Ik zou het weleens willen bespreken met een aantal anderen. Misschien is het niet eens realistisch, maar als je gaat wachten totdat er een congres komt waar het anders gaat, dan kun je lang wachten.'

Lees in het Kerstnummer een uitgebreid interview met Van Praag. Zijn relaas is later vandaag ook op VI Premium te lezen. Bestel hier het Kerstnummer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.