ME rukt uit bij protest tegen Blatter

Reacties

Een speech van FIFA-voorzitter Sepp Blatter op de universiteit van Zürich heeft dinsdagavond tot ophef geleid. Zo'n tweehonderd studenten waren het niet eens met de spreektijd voor de bekritiseerde Zwitser en gooiden met rookbommen.

ME rukt uit bij protest tegen Blatter

De 78-jarige FIFA-bons wilde op de universiteit een verhaal afsteken over 'voetbal als levensschool', maar kwam bedrogen uit. Na het gooien van de rookbommen, waarvan eentje de kamer waarin Blatter aanwezig was bereikte, moest de ME eraan te pas komen om de rust weer te herstellen. Blatter maakte zijn toespraak overigens wel gewoon af. De studenten, die niet doordrongen tot de ruimte waar Blatter aanwezig was, verzamelden zich vervolgens buiten met spandoeken.

Blatter krijgt al jaren kritiek op zijn functioneren. Niet alleen is de zweem van omkoping altijd aanwezig, maar ook zijn publieke optredens van de laatste jaren spelen daarin een rol. Zo sprak de (voetbal)wereld schande van het veel te vroeg onderbreken van een minuut stilte voor de overleden Nelson Mandela en kreeg de FIFA ook veel kritiek met betrekking tot het WK in Brazilië. De enorme investeringen hadden daar immers beter in gezondheidszorg en dergelijke zaken gestoken konden worden, meenden de studenten bij hun protest.

Ondanks alle kritiek heeft Blatter zich wel weer verkiesbaar gesteld. KNVB-voorzitter Michael van Praag hekelde de wil van de Zwitser om voor een vijfde termijn te gaan. De Nederlandse voorvechter meent dat het imago van de wereldvoetbalbond flink verslechterd is onder de leiding van de Zwitser. Een einde aan zijn tijdperk van zestien jaar zou in de ogen van Van Praag de enige juiste oplossing zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.