Blatter vindt uithaal Van Praag 'respectloos'

Reacties

Tijdens een persconferentie reageerde Sepp Blatter woensdagavond kort op de door Michael van Praag geleide UEFA-aanval. 'Ik heb veel moeten slikken tijdens mijn leven. Maar zo iets respectloos als tijdens de UEFA-meeting heb ik mijn hele leven nog niet meegemaakt - niet op het voetbalveld en niet in mijn eigen huis.'

Blatter vindt uithaal Van Praag 'respectloos'

Daarna greep de persofficier direct in en zei dat Blatter alleen nog bevraagd mocht worden over voetbalzaken. Het was een korte bijeenkomst waar de massaal opgekomen journalisten slechts dertien vragen mochten stellen aan de FIFA-president, die de beantwoording deels overliet aan zijn assistent Jérôme Valcke.

Blatter wilde niet ingaan op de keiharde beschuldiging van Lord David Triesman, de voormalige Engelse voetbalvoorzitter die gisteren in het Britse Lagerhuis de FIFA vergeleek met een maffiafamilie en Blatter met Don Corleone.

KNVB-preses Michael van Praag verliet het congresgebouw in São Paulo licht geërgerd. Hij was tevreden met de door de FIFA behaalde financiële resultaten, maar niet met de afscheidstoespraak van Blatter. 'De manier waarop dat ging was weer tekenend.'

Blatter maakte eerst bekend hoeveel geld de bonden zouden krijgen en vertelde in dezelfde adem dat zijn missie in 2015 nog niet is afgelopen. 'Hij kreeg applaus, dus er is nog veel werk te doen', zei Van Praag op weg naar de vip-bus die hem weer terug bracht naar het Radisson waar de UEFA-leden zijn ondergebracht.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.