Champagne gaat verkiezingsstrijd aan met Blatter

Reacties

In tegenstelling tot eerdere berichten wil Jérôme Champagne zich wel degelijk verkiesbaar stellen voor het voorzitterschap van de FIFA, nu de huidige preses Sepp Blatter naar buiten heeft gebracht voor zijn vijfde termijn te gaan.

Champagne gaat verkiezingsstrijd aan met Blatter

Blatter vertelde eerder deze maand tijdens een evenement in Zwitserland dat hij volgende maand zijn kandidatuur zal indienen tijdens een speciale bijeenkomst van de wereldvoetbalbond in São Paulo. 'Mijn missie is nog niet klaar. Ik wil het nog een keer doen', stelde de 78-jarige Zwitser.

De algemene opinie was dat Champagne het niet zou opnemen tegen de man onder wie hij al jarenlang werkzaam was in verschillende functies, maar de 55-jarige Fransman heeft dat nu ontkend. 'Ik ben nog altijd de enige officiële kandidaat. Blatter heeft zich nog niet officieel aangemeld, maar louter via de media een verklaring naar buiten gebracht.'

Maar als ook Blatters kandidatuur officieel is, gaat diens voormalige protegé een verkiezingsstrijd niet uit de weg. 'Omdat ik geen campagne voer tegen personen, maar voor nieuwe ideeën en concepten. Daarover zal het FIFA-Congres in 2015 een beslissing moeten nemen, want ik zal mijn kandidatuur niet intrekken.'

De vraag is of Champagne kans maakt, want Blatter geniet ondanks alle schandalen uit het verleden nog altijd veel vertrouwen binnen de FIFA-gelederen. Mark Pieth, die de bestuurlijke schoonmaak leidt, heeft al gesuggereerd dat het aanblijven van Blatter het beste zou zijn met het oog op de hervormingen. Of UEFA-voorzitter Michel Platini de strijd wil aangaan met Blatter is nog altijd onduidelijk.

Meer lezen over buitenlands voetbal? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.