Ook Aziatische bonden kiezen voor Blatter

Reacties

De missie van Sepp Blatter om voor de vijfde keer verkozen te worden tot president van de FIFA, wordt ook gesteund door de landen die onder de vlag van de Aziatische voetbalbond spelen.

Ook Aziatische bonden kiezen voor Blatter

In navolging van de voetbalbond van van Oceanië, schaart ook de Aziatische voetbalconfederatie AFC zich achter de 78-jarige Zwitser. Dat heeft voorzitter Salman Bin Ebrahim Al Khalifa laten weten in een reactie op de kandidatuur van prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië.

'Vorig jaar hebben we tijdens het congres ons gezamenlijk achter Blatter geschaard. Dat blijft zo', aldus Al Khalifa. De verkiezing wordt op vrijdag 29 mei gehouden. Blatter is al sinds 1998 voorzitter van de FIFA, maar de Zwitser ligt al lange tijd onder vuur. Vooral het vermeende corruptierapport rondom de toewijzing van het WK van 2018 en WK van 2022 aan Rusland en Qatar is daar debet aan.

De 78-jarige Blatter heeft tijdens de verkiezing twee tegenkandidaten. Behalve de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein is ook de Fransman Jérôme Champagne in de race om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.