Champagne zoekt noodzakelijke steun tegen 'golddiggers'

Reacties

De vraag is of Jérôme Champagne het ook daadwerkelijk kan opnemen tegen Sepp Blatter. De Franse gegadigde voor het FIFA-voorzitterschap doet een dringende oproep.

Champagne zoekt noodzakelijke steun tegen 'golddiggers'

'Ik ben nog altijd geen kandidaat', schrijft Champagne aan de FIFA-leden. 'We hebben nog de tijd tot 29 januari. Ik appelleer aan jullie liefde voor de sport, jullie wens voor transparantie, democratie en gerechtigheid en jullie durf.'

De 56-jarige Fransman heeft namelijk vijf landen nodig die zich officieel achter hem scharen, zodat hij het op 29 mei kan opnemen tegen Blatter voor de rol van FIFA-president. Tot zijn ongenoegen hebben er zich bovendien ook anderen gemeld die volgens Champagne hun kandidatuur niet goed hebben onderbouwd.

'Nu hebben individuen hun interesse kenbaar gemaakt zonder een programma, en golddiggers die openlijk de FIFA gebruiken voor het eigen belang', refereert Champagne aan de Jordaanse prins Ali en de Franse oud-international David Ginola, die ook in de race zijn. De kandidaat uit het Midden-Oosten kan rekenen op de steun uit Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.