Van Gaal put vertrouwen uit seizoenstart van United

Reacties

Louis van Gaal probeert zich met Manchester United ten koste van Club Brugge te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De manager put in aanloop naar de dubbele confrontatie met de Belgen vertrouwen uit de seizoensstart van zijn ploeg.

Van Gaal put vertrouwen uit seizoenstart van United

Met 1-0 zeges op Tottenham Hotspur en Aston Villa kende Manchester United een solide competitiestart. Memphis Depay en co schitterden nog niet, maar Van Gaal is niet ontevreden. 'We hebben nog een lange weg te gaan dit seizoen, maar we hebben een betere start dan vorig jaar. Dat we twee keer de nul hielden, zegt iets over onze structuur en balans. Ik heb er vertrouwen in dat onze vorm gaat groeien', aldus de Nederlander op de persbijeenkomst.

'De druk is hoog, omdat het ons doel is om de poulefase van de Champions League te bereiken. Dit soort wedstrijden zijn lastig. Brugge is defensief erg sterk en beschikt ook over aanvallende kwaliteiten. Het bestuur, de spelers en de supporters willen dat we ons plaatsen, dus we moeten onze kwaliteiten laten zien', aldus Van Gaal.

Mening
In de eerste twee competitiewedstrijden vond Wayne Rooney zich terug in de punt van de aanval. De veelzijdige Engelsman schitterde nog niet, Van Gaal behoudt desondanks het vertrouwen. 'Alle journalisten schreven een jaar lang dat ik hem in de spits moest zetten en na twee duels twijfelen jullie aan jullie eigen mening. Dat begrijp ik niet', pareerde hij een kritische vraag over zijn eerste keus in de spitspositie.

De oefenmeester bevestigde dat hij dinsdagavond de beschikking heeft over Marouane Fellaini. De Belg kwam niet in actie in de eerste twee competitiewedstrijden wegens een schorsing. Alleen Phil Jones is nog afwezig bij de Mancunians. De verdediger heeft een milde vorm van trombose.

Preud'homme
De Manchester United-manager treft met Michel Preud'homme een geduchte collega. 'Zijn teams spelen altijd georganiseerd en gestructureerd. Je ziet zijn visie en filosofie terug in het voetbal en daar heb ik respect voor.' De Engelse topclub begint het tweeluik met Brugge op het eigen Old Trafford, op 26 augustus volgt de return op Belgische bodem.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.