Vormer geeft Brugge goed gevoel op weg naar Old Trafford

Club Brugge kan met een goed gevoel toewerken naar de ontmoeting met Manchester United. Ruud Vormer was verantwoordelijk voor de goede generale tegen KV Kortrijk (2-1).

In de aanloop naar de eerste wedstrijd in de play-offs van Champions League moest Club Brugge afrekenen met Kortrijk. Met Vormer in de hoofdrol slaagde de ploeg van trainer Michel Preud'homme in die opzet.

Maar makkelijk ging het Club niet af. Kort na rust zorgde Vormer voor zijn eerste cruciale bijdrage van de avond. De middenvelder was attent toen Kortrijk-keeper Darren Keet een voorzet van Hans van Aken probeerde weg te boksen. De middenvelder kopte de bal in het vijandelijke doel.

In blessuretijd dreigde de zege Brugge door de vingers te glippen. Thanasis Papazoglou zorgde voor de gelijkmaker. Maar het was tóch de thuisploeg die de drie punten pakte. Op aangeven van - alweer - Vormer gaf Tuur Dierckx het zinderde slot een mooi einde voor Club Brugge.

Club Brugge speelt dinsdag op Old Trafford het eerste duel van het tweeluik met als inzet een plaats in de Champions League.