Van Gaal wint met Man Utd ook uitduel bij Aston Villa

Reacties

Manchester United heeft ook na het tweede competitieduel nog de maximale score. Manager Louis van Gaal zag hoe de 1-0 thuiszege op Tottenham Hotspur in de uitwedstrijd tegen Aston Villa een passend vervolg kreeg. Op Villa Park werd het door een goal van Adnan Januzaj 0-1.

Van Gaal wint met Man Utd ook uitduel bij Aston Villa

Met Memphis Depay vanaf de linkerflank en Daley Blind centraal in de achterhoede begon United aan het traditioneel gemakkelijke uitduel. Sinds 1995 had de thuisploeg immers in de negentien daaropvolgende thuiswedstrijden niet meer van The Red Devils  gewonnen.

De enige wijziging die Van Gaal doorvoerde, legde hem uiteindelijk geen windeieren. Ashley Young maakte plaats voor Januzaj, die op 10 mocht starten. Daardoor verkaste Memphis naar de linkerflank. Voor Januzaj was het zijn eerste basisplek sinds november 2014.

In de eerste helft slaagden beide ploegen er nauwelijks in kansen af te dwingen. Een sublieme steekbal van Juan Mata vormde na een klein half uur het hoogtepunt. De Spanjaard stond met zijn briljante ingeving immers aan de basis van de 0-1. Januzaj was het eindstation en schoot via de binnenkant van de paal met het nodige geluk raak, nadat hij wel knap Micah Richards had uitgekapt. Voor de Belg was het zijn eerste competitiegoal sinds april 2014.

Blijdschap bij Manchester United. Behalve doelpuntenmaker Adnan Januzaj deed ook Juan Mata van zich spreken. Tot twee keer toe had hij een zeer fraaie steekbal in huis.
Blijdschap bij Manchester United. Behalve doelpuntenmaker Adnan Januzaj deed ook Juan Mata van zich spreken. Tot twee keer toe had hij een zeer fraaie steekbal in huis.

Villa kon voor rust absoluut geen vuist maken, maar toonde zich na rust wel iets bedrijviger. De ploeg van rechtsback Leandro Bacuna ontbeerde evenwel de creativiteit en het scorend vermogen om het de defensie van United écht moeilijk te maken. Tekenend was daarom dat een van de spaarzame kansen, van Jordan Ayew, tot stand kwam door dom balverlies van Mata.

Omdat Memphis naliet het duel in het slot te gooien, bleef het op Villa Park wel tot het laatste fluitsignaal spannend. Na alweer een majestueuze steekbal van Mata schoot de Oranje-international oog in oog met doelman Brad Guzan naast. United, met Bastian Schweinsteiger als invaller, hield vervolgens wel stand en beschikt na twee competitieduels nog over het volle pond. Van Gaal zal bovendien blij zijn met het uitblijven van tegentreffers in die eerste twee duels. Villa staat door de eerdere 1-0 zege op AFC Bournemouth nog altijd op drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.