Bad boy Mitrovic, Kuijt for president

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bad boy Mitrovic, Kuijt for president

Aleksandar Mitrovic stond bij zijn vorige club Anderlecht bekend als een lastige jongen en de Newcastle United-aanwinst doet er alles aan om dat imago te behouden. De Servische spits maakte zijn competitiedebuut en stond zestien seconden binnen de lijnen toen hij zijn eerste gele kaart in Engelse dienst pakte. Manager Steve McClaren omschreef Mitrovic onlangs al als iemand bij wie op het veld nog wel eens het duiveltje naar boven komt. Zie hieronder het optreden van het snelheidsduiveltje.

Vinnie Jones lacht waarschijnlijk hartelijk om de overtreding van zijn collega-bad boy. Het enfant terrible van weleer had in zijn goede dagen slechts vijf seconden nodig om een kaart te pakken. Een stukje geschiedenis.

'Ja, president. Omdat hij alles heeft meegemaakt.'
• Het ontzag voor Dirk Kuijt is groot in de Rotterdamse selectie. Sven van Beek onthult in het NRC de bijnaam van het teruggekeerde boegbeeld.

• De technische staf van Manchester United heeft overal oog voor. Een onbeschofte supporter zag in een flesje water van Bastian Schweinsteiger een mooi souvenir. Assistent-trainer Ryan Giggs had het echter in de smiezen en keek de supporter vernietigend aan.

Stijlicoon Dries Roelvink beschuldigt Cristiano Ronaldo op zijn Facebook-pagina van imitatiegedrag. De gebruinde volkszanger merkt op dat de Portugees vaak in een gele zwembroek, het handelsmerk van Roelvink, verschijnt. Het is te hopen dat de Real Madrid-aanvaller wel de microfoon laat liggen...

'Ik ga drie weken op reis door Vietnam. De timing is niet handig, maar de vakantie is al geboekt.'
• Bekerheld Markus Einsiedler was met twee doelpunten tijdens de 2-1 overwinning op FC Ingolstadt de grote man aan de zijde van SvPgg Unterhaching. Zijn club zal het echter even zonder hem moeten doen. Na zijn hoofdrol in het duel om de DFB Pokal vertrekt Eindsiedler op vakantie. (Sport1.de)

• Sprinter Usain Bolt heeft meermaals laten weten wel oren te hebben naar een voetbalcarrière. De Jamaicaan vertelde eerder interesse te hebben in optredens voor Manchester United en de nationale ploeg van zijn land. Dat laatste zal hij voorlopig even uit zijn hoofd moeten zetten. 'Ik ken hem en ik heb gehoord dat hij aardig kan voetballen, maar niet heel goed', aldus bondscoach Winfried Schäfer. (Sport1.de)

Eva Carneiro heeft via Facebook de fans van Chelsea bedankt voor hun 'overweldigende' steun. De bevallige fysiotherapeute had zaterdag de toorn van manager José Mourinho gewekt. 'Je moet het spelletje wel begrijpen', had de Portugees gezegd na het duel met Swansea City (2-2). Carneiro was namelijk op eigen houtje het veld ingelopen om Eden Hazard te verzorgen.

• Manchester United-manager Louis van Gaal is een stuk vriendelijker voor zijn medische staf. De uitgesproken Nederlander was complimenteus over het werk van zijn collega's bij de blessure van Phil Jones. 'Hij voelde iets in zijn kuit en onze zeer goede arts ontdekte een kleine trombose.' (The Daily Mail)

'Vilhena reageerde gelukkig niet zoals El Ghazi na zijn eerste doelpunt bij Ajax. Daar word je niet goed van.'
• Het mag dan een beperkt programma zijn geweest in de Eredivisie, Willem van Hanegem heeft zich flink gestoord aan het juichen van dezen en genen. Naast Ajacied El Ghazi was de viering van Colin Kazim-Richards een steen des aanstoots. 'Wat die weer voor gekkigheid uithaalde na zijn doelpunt, was belachelijk. Ik weet niet wat hij allemaal precies deed, hij maakte schietbewegingen en meer van die onzin. Hoe haal je je het in je hoofd? Hij voelt zich de grote meneer, duwde arrogant spelers weg. Ik denk dat dat soort maniertjes Feyenoord wel eens kunnen gaan opbreken.'

• Hamburger SV heeft een pijnlijk weekend achter de rug. Uitgeschakeld voor de DFB-Pokal door de amateurs van Carl Zeiss Jena. Bovendien kwam via Bild naar buiten dat vertrouwelijke informatie op straat was komen te liggen. Letterlijk, want een ouderenverzorgster vond de rugzak van directeur Peter Knäbel met documenten over onder meer de salarissen en bonussen. 'Ze geloofden me niet. Na meerdere telefoontjes werd gezegd dat Knäbel niets miste', vertelde ze. Dat bleek een misverstand, want de directeur was zeker iets kwijt. Dat liet HSV maandagochtend via Twitter weten.

• Na een actie van Obbi Oulare (Club Brugge) kreeg Javi Martos zaterdag te maken met een blessure op een wat ongebruikelijk plek. Gelukkig had de medische staf van Charleroi een adequaat antwoord: het ijskanon. Bekijk de bewegende beelden hier.

'Een club kan niet bouwen op wat een speler in het verleden heeft laten zien, maar moet kijken naar wat die in de toekomst gaat presteren.'
• Bayern-icoon Oliver Kahn toont begrip voor de verkoop van Bastian Schweinsteiger aan Manchester United, ook al heeft Bayern München daarmee een clubman verloren (Kicker).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.