Schweinsteiger rekent af met twijfels over zijn fitheid

Reacties

Louis van Gaal kan bij Manchester United op korte termijn beschikken over een compleet fitte Bastian Schweinsteiger. De Duitse middenvelder verwacht de kuitproblemen snel achter zich te laten.

Schweinsteiger rekent af met twijfels over zijn fitheid

'Het gaat de goede kant op en hoop dat ik volgende week weer helemaal fit ben', zei Schweinsteiger op de clubwebsite. De middenvelder maakte afgelopen weekend tegen Tottenham Hotspur als invaller zijn debuut voor The Mancunians.

Die invalbeurt was de volgende stap in zijn herstel van een kuitblessure die hem parten speelde in de voorbereiding. 'Die blessure was niet goed voor mijn ritme. Nu voel ik me veel beter. Ook is het zeer belangrijk dertig minuten te hebben gespeeld, net zoals de trainingen belangrijk zijn.'

De uitlatingen van Schweinsteiger zijn ook een reactie op opmerkingen van Bayern München-trainer Josep Guardiola, die zijn twijfels had geuit over de fitheid van Schweinsteiger. De 31-jarige middenvelder zou de laatste drie seizoenen nimmer helemaal fit zijn geweest, zo vertelde de Spaanse coach.

Hoewel Schweinsteiger naar eigen zeggen nog niet helemaal honderd procent is, doet Van Gaal vrijdag mogelijk een beroep op hem in de wedstrijd tegen Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.