VI Live: blik terug op start Eredivisie en Premier League

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op start Eredivisie en Premier League

Daarmee is de VI Live voor deze zaterdag ten einde.

22.38 uur: HALLER MAAKT ERETREFFER VANAF DE STIP
Vlak voor tijd krijgt FC Utrecht nog een penalty voor duwen van Miquel Nelom. Sébastien Haller benut de buitenkans, maar veel richt het niet uit. Feyenoord wint met 3-2. Dirk Kuijt scoorde bij zijn rentree vanaf de stip.

22.23 uur: KUIJT BENUT STRAFSCHOP BIJ RENTREE
Penalty voor Feyenoord! Dirk Kuijt benut de strafschop na een overtreding op Bilal Basaçikoglu: 3-1.

22.19 uur: VILHENA SCOORT UIT MOEILIJKE HOEK
Daar is het alweer 2-1! Tonny Vilhena prikt uit een vrijwel onmogelijke hoek binnen uit een voorzet van Karim El Ahmadi.

22.15 uur: HALLER STRAFT FOUT VERMEER AF
Feyenoord zwicht voor de druk van FC Utrecht. Kenneth Vermeer pakt een schot van Yassin Ayoub niet klemvast en Sébastien Haller is er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-1.

22.09 uur: DEBUUT VAN DER HEIJDEN
Jan-Arie van der Heijden versterkt de defensie van Feyenoord, dat het zeer moeilijk heeft. Hij vervangt Jens Toornstra.

22.03 uur: KANS
Wat een kans voor FC Utrecht, maar Sébastien Haller schiet recht in de handen van Kenneth Vermeer.

21.52 uur: ROOD
Feyenoord moet verder met tien man na een rode kaart voor Rick Karsdorp. De back speelde de man te ver voor zich uit en ging vervolgens hard door op Chris Kum.

21.40 uur: EINDSTAND GALATASARAY - BURSASPOR 1-0
Wesley Sneijder kan een prijs bijschrijven op zijn palmares. Met Galatasaray heeft hij Bursaspor afgetroefd in de strijd om de Turkse Super Cup: 1-0

21.37 uur: EINDSTAND RODA JC - HERACLES ALMELO 3-1

21.31 uur: FAIK NEEMT ALLE SPANNING WEG
Hichaim Faik maakt aan alle spanning een einde. De Roda JC-middenvelder schiet van afstand raak: 3-1. Heracles Almelo kan de jacht op de gelijkmaker staken.

21.30 uur: RUSTSTAND FEYENOORD - FC UTRECHT 1-0
Feyenoord gaat met een 1-0 voorsprong de de kleedkamer in, dankzij een doelpunt van Colin Kazim-Richards.

21.13 uur: FEYENOORD SCHRIKT
Feyenoord is na de 1-0 heer en meester, maar komt met de schrik vrij. Jens Toornstra haalt een kopbal van Nacer Barazite van de doellijn.

21.06 uur: GOAL KAZIM
Feyenoord leidt tegen FC Utrecht! Colin Kazim-Richards kopt bij de eerste paal hard raak na een uitstekende vrije trap van Marko Vejinovic.

21.00 uur: WEINIG SPEKTAKEL IN DE KUIP
Er is een kwartier gespeeld bij Feyenoord - FC Utrecht, maar het duel is nog niet om over naar huis te schrijven. De thuisclub heeft een licht overwicht, maar het oogt aan Rotterdamse zijde allemaal vrij ongepolijst.

20.49 uur: VAN HYFTE ZET RODA OP VOORSPRONG
Vier minuten na rust zet Tom Van Hyfte Roda JC Kerkrade op voorsprong. De Belgische captain schiet raak uit de rebound, nadat Edwin Gyasi zijn kopbal tegen de binnenkant van de paal heeft zien belanden: 2-1.

20.45 uur: AFTRAP FEYENOORD - FC UTRECHT
Dirk Kuijt maakt zijn officiële rentree in De Kuip. Met Bilal Basaçikoglu en Colin Kazim-Richards vormt hij de voorhoede van Feyenoord tegen FC Utrecht, dat in een 5-3-2-systeem speelt.
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Vejinovic, Toornstra, El Ahmadi; Kuijt, Kazim-Richards, Basaçikoglu.
Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Kum, Nganioni; Janssen, Ayoub, Ramselaar; Haller, Barazite.

20.32 uur: RUSTSTAND GALATASARAY - BURSASPOR 1-0
De Turkse Super Cup lonkt voor Wesley Sneijder, die halverwege met Galatasaray leidt tegen Bursaspor. Yasin Oztekin maakte de goal.

20.31 uur: RUSTSTAND RODA JC - HERACLES ALMELO 1-1
Dankzij goals van Edwin Gyasi en Ilias Bel Hassani gaan Roda JC en Heracles rusten met een gelijke stand.

20.29 uur: WISSEL
Debutant Gibril Sankoh moet de strijd staken bij Roda JC. Hij wordt geblesseerd vervangen door Darryl Werker.

20.22 uur: EINDSTAND CHELSEA - SWANSEA CITY 2-2
Afgelopen! Het spektakelstuk op Stamford Bridge zit erop. Met tien man kwam kampioen Chelsea niet verder dan een gelijkspel tegen Swansea City.

20.20 uur: GELIJKMAKER RODA JC
En het staat alweer 1-1 in Kerkrade. Edwin Gyasi scoort tegen zijn oude club na een een-twee met Anco Jansen.

20.16 uur: GOAL HERACLES
Heracles grijpt de voorsprong op bezoek bij Roda JC! Ilias Bel Hassani schiet vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 0-1.

20.12 uur: DEBUUT FALCAO
Radamel Falcao maakt zijn eerste minuten namens Chelsea. Hij komt zes minuten voor het einde in het veld voor Willian. Het staat 2-2 tegen Swansea City, maar de tien man van Chelsea jagen op de zege.

20.01 uur: APPLAUS VOOR NANNINGA
Kansen zijn er nog niet geweest in Kerkrade, wel was er zojuist in de dertiende minuut applaus voor het onlangs overleden Roda JC-icoon Dick Nanninga.

19.45 uur: EREDIVISIE BEGINT
Het Eredivisie seizoen is officieel van start gegaan in Kerkrade!
Opstelling Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte; Jansen, Gyasi.
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Weghorst, Darri.

19.45 uur: FEYENOORD NOG ZONDER KRAMER EN ELIA
Aanwinsten Michiel Kramer en Eljero Elia komen vanavond nog niet in actie namens Feyenoord, dat om 20.45 uur aftrapt tegen FC Utrecht.
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Vejinovic, Toornstra, El Ahmadi; Kuijt, Kazim-Richards, Basaçikoglu.
Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Kum, Nganioni; Janssen, Ayoub, Ramselaar; Haller, Barazite.

19.45 uur: AFTRAP GALATASARAY - BURSASPOR
Met Wesley Sneijder in de basis gaat Galatasaray tegen Bursaspor op jacht naar de Turkse Super Cup.

19.43 uur: GOMIS MAAKT GELIJK
Bafetimbi Gomis miste voor rust nog twee grote kansen, maar blijft vanaf elf meter nu wel koelbloedig. De Franse spits stuurt Asmir Begovic de verkeerde hoek in.

19.42 uur: ROOD VOOR COURTOIS
Chelsea moet verder met tien man. Doelman Thibaut Courtois maakt een stevige overtreding op de doorgebroken Bafetimbi Gomis, die zelf mag aanleggen voor de penalty. Asmir Begovic, overgekomen van Stoke City, mag meteen debuteren. Hij vervangt Oscar.

19.18 uur: RUSTSTAND CHELSEA - SWANSEA CITY 2-1
Chelsea gaat dankzij het eigen doelpunt van Federico Fernández met een 2-1 voorsprong rusten. Swansea City verloor vlak voor rust Sung-Yong Ki door een blessure. Hij werd vervangen door Jack Cork.

19.02 uur: OPSTELLING HERACLES ALMELO
Ook de opstelling van Heracles Almelo is er. Waar Roda JC met drie nieuwelingen begint, heeft Heracles Almelo met rechtsback Wout Droste slechts één aanwinst in de basiself staan voor het duel dat om 19.45 uur begint.
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Weghorst, Darri.

LANDGENOTEN: Mawouna Amevor heeft zich bij zijn debuut voor Notts County zowel op positieve als op negatieve wijze gemanifesteerd. Twee minuten voor tijd bepaalde de voormalige Go Ahead Eagles-speler in het uitduel met Stevenage de eindstand op 2-0, maar in de extra tijd werd hij met rood van het veld gestuurd. Bij de ploeg van manager Ricardo Moniz kwamen ook Julian Jenner, Gill Swerts, Civard Sprockel, Stanley Aborah en Genaro Snijders in actie.

19.00 uur: GELUK AAN ZIJDE CHELSEA
Swansea City kan maar kort genieten van de knappe goal van André Ayew. Via de voet van Federico Fernández belandt een voorzet van Willian uiterst gelukkig in het doel van de Welshman: 2-1.

18.58 uur: AYEW DOET CHELSEA PIJN BIJ DEBUUT
Zes minuten na de 1-0 van Oscar maakt Swansea City de verdiende gelijkmaker. Een kopbal van Bafetimbi Gomis eindigt nog op de vuisten van Thibaut Courtois, maar André Ayew maakt in de rebound wel 1-1. De beweging van de Ghanees, overgekomen van Olympique Marseille, die eraan vooraf gaat is prachtig.

18.52 uur: OSCAR OPENT DE SCORE
Het eerste doelpunt van het seizoen op Stamford Bridge is daar! Een vrije trap van Oscar vliegt langs alles en iedereen in de verre hoek achter Lukasz Fabianski, die wel moest wachten om te kijken of de voorzet van de Braziliaan niet van richting zou worden veranded.

18.48 uur: OPSTELLING RODA JC
Om 19.45 uur schieten Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo het nieuwe Eredivisie-seizoen in gang. De opstelling van de Limburgers is inmiddels bekend. De aanwinsten Gibril Sankoh, Rostyn Griffiths en Farshad Noor staan in de basis.
Opstelling Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte; Jansen, Gyasi.

18.45 uur: CHELSEA KOMT GOED WEG
Het eerste kwartier verloopt niet best voor Chelsea. De beste kansen zijn voor Swansea City, maar Bafetimbi Gomis kopte eerst voorlangs en treuzelde daarna te lang toen hij oog in oog kwam met Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

18.30 uur: AFTRAP CHELSEA – SWANSEA CITY
Ook voor landskampioen Chelsea is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen. Even leek het erop dat Thibaut Courtois niet zou kunnen spelen. De Belgische doelman zou een knieblessure hebben opgelopen tijdens de warming-up, maar start gewoon tegen Swansea City. Ten opzichte van het duel om het Community Shield met Arsenal (0-1) keren Oscar en Diego Costa terug in de basis ten koste van Ramires en Loïc Rémy. Bij Swansea City zit Kristoffer Nordfeldt op de bank. Marvin Emnes en Dwight Tiendalli zitten niet bij de wedstrijdselectie.
Opstelling Chelsea:
Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa.
Opstelling Swansea City: Fabianski; Naughton, Fernández, Williams, Taylor; Shelvey, Sigurdsson, Sung Yueng-Ki; Montero, Gomis, André Ayew.

17.53 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Bournemouth - Aston Villa 0-1
Everton - Watford 2-2
Leicester City - Sunderland 4-2
Norwich City - Crystal Palace 1-3

Voor Sunderland-manager Dick Advocaat is het een dramatische start van het Premier League-seizoen geworden. Promovendi Bournemouth (0-1 verlies tegen Aston Villa), Watford (2-2 bij Everton) en Norwich City (1-3 nederlaag tegen Crystal Palace) kennen weinig succes.

17.28 uur: DOELPUNT SUNDERLAND
Steven Fletcher maakt de 4-2 namens Sunderland na een assist van Jeremain Lens.

17.24 uur: GOAL LEICESTER
Marc Albrighton maakt de 4-1 voor Leicester City, dat wederom profiteert van hopeloos zwak verdedigen van Sunderland.

17.17 uur: DOELPUNT SUNDERLAND
Komt Sunderland nog terug in de wedstrijd? Op aangeven van Adam Johnson brengt Jermain Defoe de club van Dick Advocaat op 3-1 tegen Leicester City.

16.48 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Bournemouth - Aston Villa 0-0
Everton - Watford 0-1
Leicester City - Sunderland 3-0
Norwich City - Crystal Palace 0-1

Er is halverwege vijf keer gescoord tijdens de wedstrijden die om 16.00 uur begonnen in de Premier League. Crystal Palace en Watford leiden met 1-0, terwijl Sunderland halverwege tegen een 3-0 achterstand aankijkt op bezoek bij Leicester City.

16.24 uur: MAHREZ MAAKT OOK 3-0
Opnieuw is Riyad Mahrez trefzeker. Hij zet Leicester City met een benutte strafschop op een 3-0 voorsprong tegen Sunderland.

16.17 uur: LEICESTER SCOORT OPNIEUW
Wat een domper voor het Sunderland van manager Dick Advocaat. Na ruim een kwartier komt Leicester City op een 2-0 voorsprong via Riyad Mahrez. Overigens had de thuisclub al vier of vijf keer kunnens coren.

16.11 uur: ADVOCAAT OP ACHTERSTAND
Leicester City komt op voorsprong tegen Sunderland. Jamie Vardy kopt binnen uit een vrije trap.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Bournemouth - Aston Villa
Everton - Watford
Leicester City - Sunderland
Norwich City - Crystal Palace

Steven Berghuis moet zijn debuut voor Watford nog even uitstellen. De van AZ overgenomen aanvaller maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van Watford. Wel is er een basisplaats voor Leandro Bacuna bij Aston Villa, terwijl manager Dick Advocaat start met Patrick van Aanholt en Jeremain Lens. Er is voor Ricky van Wolfswinkel zelfs geen plaats op de bank bij Norwich City.

15.55 uur: EINDSTAND JUVENTUS - LAZIO 2-0
Juventus wint de Supercoppa Italiana door Lazio met 2-0 te verslaan. Debutanten Mario Mandzukic en Paulo Dybala zorgen voor de doelpunten.

15.36 uur: KISHNA DEBUTEERT BIJ LAZIO
Kan Ricardo Kishna nog iets doen aan de 2-0 achterstand tegen Juventus? De van Ajax overgenomen aanvaller debuteert als invaller voor Lazio.

15.36 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM HOTSPUR 1-0
Manchester United begint met een overwinning aan het nieuwe seizoen. Dankzij een eigen doelpunt van Kyle Walker wordt Tottenham Hotspur verslagen.

15.34 uur: EN DAT IS TWEE IN SHANGHAI
De wedstrijd lijkt nu beslist. Invaller Paulo Dybala knalt hard en hoog raak na een pass van Paul Pogba. Lazio heeft een wonder nodig.

15.30 uur: MANDZUKIC OPENT DE SCORE
Mario Mandzukic troeft Stefan de Vrij af in de lucht en laat Federico Marchetti kansloos met een harde kopbal.

15.10 uur: DEPAY NAAR DE KANT
De eerste officiële wedstrijd van Memphis Depay in dienst van Manchester United zit erop. Ander Herrera vervangt de aanvaller.

15.03 uur: DEBUUT SCHWEINSTEIGER
Bastian Schweinsteiger komt binnen de lijnen bij Manchester United. De vervanger van Michael Carrick maakt daarmee zijn debuut. Het is de eerste Duitser bij de club.

14.50 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - LAZIO 0-0
Juventus en Lazio slagen er niet in om te overtuigen in de eerste helft.

14.31 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM HOTSPUR 1-0
Het is rust op Old Trafford. Manchester United zoekt de kleedkamer op met een voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Kyle Walker.

14.07 uur: UNITED DANKT WALKER
Manchester United komt eigenlijk vanuit het niets op voorsprong. Kyle Walker schiet in zijn eigen doel na een voorzet van Ashley Young.

14.00 uur: AFTRAP JUVENTUS - LAZIO
Juventus en Lazio zijn in Shanghai begonnen aan de strijd om de Supercoppa Italiana.

13.49 uur: UNITED KOMT GOED WEG
Na een uitstekende combinatie met Harry Kane is Christian Eriksen dicht bij een treffer. Zijn inzet gaat echter net over. Daar komt Manchester United goed weg.

13.45 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM HOTSPUR
Op Old Trafford zijn het Manchester United van de jarige manager Louis van Gaal en Tottenham Hotspur begonnen aan de eerste wedstrijd van Premier League-seizoen 2015/16. Daley Blind en Memphis Depay beginnen bij de thuisclub, terwijl er een basisplaats is voor Michel Vorm aan de kant van de bezoekers.

13.30 uur: OPSTELLINGEN JUVENTUS - LAZIO
Ook in Shanghai wordt er vandaag gevoetbald. Over een half uur beginnen Juventus en Lazio aan de strijd om de Supercoppa Italiana. Stefan de Vrij is aan de kant van Lazio de enige Nederlander met een basisplaats. Wesley Hoedt en Ricardo Kishna beginnen op de bank. Edson Braafheid zit niet bij de selectie.

De volledige opstellingen:
Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Cáceres; Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Pogba, Evra; Coman, Mandzukic.
Lazio: Marchetti; Basta, De Vrij, Gentiletti, Radu; Onazi, Biglia, Cataldi; Candreva, Klose, Felipe Anderson.

13.15 uur: OPSTELLINGEN MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM HOTSPUR
Over een half uur gaat de Premier League van start op Old Trafford. In totaal beginnen er drie Nederlanders in de basis tijdens de seizoensouverture: Daley Blind en debutant Memphis Depay bij Manchester United, terwijl Michel Vorm het doel verdedigt bij Tottenham Hotspur.

De volledige opstellingen:
Manchester United: Romero; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schneiderlin; Mata, Depay, Young; Rooney.
Tottenham Hotspur: Vorm; Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Bentaleb, Dier; Chadli, Eriksen, Dembélé; Kane.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.