Rojo en Schweinsteiger niet fit genoeg voor seizoenstart

Reacties

Hoewel Manchester United tot blijdschap van Louis van Gaal volledig blessurevrij is, acht de Nederlandse manager Marcos Rojo en Bastian Schweinsteiger niet fit genoeg om zaterdag (13.45 uur) aan de aftrap te verschijnen tegen Tottenham Hotspur.

Rojo en Schweinsteiger niet fit genoeg voor seizoenstart

'We hebben geen blessures, het is ongelooflijk!', vertelde Van Gaal vrijdag in gesprek met het tv-station van de Premier League-club. 'Maar het is voor Marcos Rojo niet mogelijk om wedstrijdfit te zijn, omdat hij de laatste speler was die zich weer meldde. Hij keerde pas een week geleden terug', aldus Van Gaal, die daardoor Daley Blind (foto) waarschijnlijk centraal achterin zal zetten tijdens het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen.

De Oranje-international speelde in de voorbereiding ook regelmatig op die positie. Ook op het middenveld, de plek waar de ex-Ajacied vorig jaar regelmatig speelde, is er ruimte voor hem. Behalve Rojo acht Van Gaal ook Bastian Schweinsteiger immers niet fit genoeg. 'Schweinsteiger kwam ook op het laatste moment terug van vakantie. We zullen zijn fitheid langzaam moeten opbouwen', zei Van Gaal over de van Bayern München overgekomen middenvelder.

Ook David de Gea zal niet actie komen, omdat hij daar volgens Van Gaal mentaal niet klaar voor is door zijn eventuele transfer naar Real Madrid. Voormalig AZ-doelman Sergio Romero mag daardoor waarschijnlijk meteen zijn debuut maken in de Premier League. De Argentijnse sluitpost kwam onlangs transfervrij over van Sampdoria.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.