Van Gaal prijst Falcao, Rodgers beschermt Balotelli

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal prijst Falcao, Rodgers beschermt Balotelli

• Na de presentatie van Radamel Falcao (en Daley Blind) vraagt manager Louis van Gaal van Manchester United om complimenten voor de spits, aangezien deze zich in uitstekend Engels wist te redden. Maar Falcao voelt zich er niet echt gemakkelijk bij.

'Dit verhaal is bedacht. Mario heeft absoluut geen verkeerde dingen gedaan.'
• Liverpool-manager Brendan Rodgers baalt dat de Engelse media Mario Balotelli lijken te zoeken. Vorige week ontstond er ophef, aangezien de van AC Milan overgenomen spits op een speler van Wolverhampton Wanderers zou hebben gestaan. 'We hadden hier een oefenwedstrijd en Mario viel na een tackle met George Saville. Die jongen is opgestaan en wreef over zijn hoofd, maar in de media lees ik opeens dat Mario hem in zijn gezicht heeft geschopt...'

• De doelpunten van Anwar El Ghazi tegen AZ (1-3 winst) en PSV (1-3 verlies) werden verkozen tot mooiste van de maand augustus, maar op de achtergrond dingt keeper Jasper Cillessen alvast mee naar het Doelpunt van de Maand September.

'Als ik iets zeg, dan doe ik het ook. Ik heb eerder al aangekondigd dat de club te koop zou worden gezet als mijn poging om de naam te wijzigen geblokkeerd zou worden.'
Assem Allam zet Hull City te koop. De clubeigenaar is woedend dat de Engelse voetbalbond (FA) het hem hniet toestaat om de naam te wijzigen in Hull Tigers.

• Danny Welbeck maakte op de slotdag van de transferperiode de overstap van Manchester United naar Arsenal, maar als manager Arsène Wenger van de Noord-Londense club níét op reis was zou de transfer nooit doorgang gevonden hebben.

'Mourinho heeft nog nooit iets nuttigs over voetbal gezegd. Niet in een persoonlijk gesprek en niet in het openbaar.'
Jorge Valdano, voormalig speler en bestuurslid van Real Madrid, is niet erg positief over José Mourinho in zijn onlangs verschenen boek. De Argentijn werkte in Madrid enige tijd samen met de Portugese oefenmeester, maar dat verliep alles behalve vlekkeloos.

'Als Pep Guardiola Mozart is dan is Mourinho Salieri. Hij zou een geweldig componist geweest zijn, als Mozart nooit had bestaan.'
Jorge Valdano gaat vrolijk verder en vergelijkt Mourinho met Pep Guardiola, de trainer die met Barcelona grootse successen boekte in de periode dat Mourinho de eindverantwoordelijke was bij Real Madrid. Nu is het afwachten hoe Mourinho op de uitspraken zal reageren. De Portugees kennende laat dat niet lang op zich wachten.

• Auw! De spelers van São Paulo vieren uitbundig feest na de treffer van Souza. Ook op de tribune wordt volop geest gevierd, al is dat voor één iemand bijzonder pijnlijk... Overigens was São Paulo, met Kaká en Alexandre Pato, met 4-2 te sterk voor Botafogo.

'Ik wilde het risico niet nemen.'
Pelé heeft naar eigen zeggen het aanbod afgeslagen om bondscoach van Brazilië te worden. Dat liet de 73-jarige voetballegende weten tegenover het Duitse persbureau DPA. Meteen na de 7-1 nederlaag tegen Duitsland in de halve finale van het WK zou Pelé benaderd zijn om Luiz Felipe Scolari op te volgen.

• De foto van een chagrijnig kijkende Wesley Sneijder dook deze week al overal op. Voorafgaand aan de desastreus verlopen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-1) weigerde de Oranje-routinier plaats te nemen achter een mascotte die bijna net zo groot was als de Utrechter zelf en ging demonstratief naast hem staan. Bij FC Dordrecht hebben ze gelukkig iemand achter de knoppen zitten die de kleine spelmaker een prima alternatief biedt.

'Als je plezier hebt in wat je doet, verlies je je haar niet. Guardiola is kaal. En dus vindt Guardiola voetbal niet leuk.'
• Huidig Bayern München-trainer Pep Guardiola staat toch bekend als een man die zijn ploegen vol spelvreugde laat voetballen. Maar volgens deze toch tamelijk opmerkelijke gedachtengang van Chelsea-manager José Mourinho vindt zijn collega het spelletje helemaal niks. (El Confidencial)

'Als Virgil de kans krijgtin januari naar Engeland te gaan, dan moet hij dat doen. Hij heeft in twee seizoenen bewezen te goed te zijn voor de Schotse competitie. Als een voetballer in Schotland komt spelen, wil hij zich in het begin nog bewijzen. Maar als je zeven keer per seizoen tegen Ross County moet, dan wordt het lastig jezelf te motiveren.'
• Glasgow Rangers-legende Arthur Numan heeft lovende woorden over zijn landgenoot Virgil van Dijk, die voor aartsrivaal Celtic speelt. De Schotse competitie is volgens Numan niet bepaald meer een uitdaging voor de voormalige verdediger van FC Groningen. (Daily Star)

• De game FIFA wordt ieder jaar realistischer. Zo is er volgens dit screenshot in FIFA 15 een mogelijkheid je tegenstander te bijten. Vermoedelijk is deze optie er enkel als je speelt met Luis Suarez...

'Ik denk er serieus over na trainer te worden. Ik mis het namelijk enorm op een veld te staan.'
• Voormalig Ajax-verdediger Cristian Chivu zette afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan als speler, maar de Roemeen wil dolgraag in het voetbal actief blijven. (Gsp.ro)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.