Oscar met schitterende 'assist', Van Geel klaagt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oscar met schitterende 'assist', Van Geel klaagt

'Daar doen wij zelf ook aan mee door allerlei kunstgrasvelden aan te leggen. Je merkt dat dat meespeelt in de keuze bij buitenlandse spelers.'• Het zat Martin van Geel allemaal niet mee tijdens de afgelopen transferperiode. De technisch directeur van Feyenoord was op zoek naar een spits, maar alle kunstgrasvelden in de Eredivisie zorgden voor veel afmeldingen. (Feyenoord TV)

'Ik was aan het praten met Luke Shaw toen ik Tony Adams ter sprake bracht. Hij leek geen idee te hebben over wie ik het had. "Maak je een grap?", vroeg ik. "Voor wie speelde hij?", zei hij. Toen wist ik dat het tijd was om te stoppen.'• Na het WK nam Frank Lampard afscheid als international van Engeland en nu blijkt waarom: de generatieklooffwerd te groot. (The Sun)

• Bijna leverde een geweldige actie van Oscar een assist op tijdens de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Colombia.

'Ik werd een topscorer toen ik Capello ontmoette. Bij Juventus toonde hij me ooit een video met de mooiste doelpunten van Van Basten, en zei: "zo moet het".'• Afgelopen donderdag kroonde Zlatan Ibrahimovic zich tot topscorer aller tijden van Zweden en hij is daarbij zijn voormalig Juventus-trainer Fabio Capello, en Marco van Basten, veel dank verschuldigd. (Gazzetta dello Sport)

• De sportiviteitsprijs gaat deze week naar Younes Kaboul. De verdediger van Tottenham Hotspur toog naar het ziekenhuis waar AEL Limassol-goalie Karim Fegrouche lag, om hem te verblijden met zijn wedstrijdshirt. Kaboul wilde daarmee de pijn wat verzachten, want Fegrouche had aan de return in de Europa League een gebroken neus overgehouden. Kyle Naughton botste namelijk met zijn knie tegen de keeper aan en verdiende daarmee zelfs een penalty (die gemist werd door Harry Kane, red.).  

Neymar trof vrijdagavond de speler die ervoor zorgde dat hij vanaf de halve finale op het WK met een gebroken rugwervel toe moest kijken: Camilo Zúñiga. De twee aanvoerders omhelsden elkaar voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Brazilië en Colombia. Een veelzeggend gebaar van beide spelers.  

'Ik kreeg allerlei vragen. Ook sms'jes. "Gefeliciteerd met je nieuwe club", terwijl ik niet eens met een club in gesprek was. Dat waren rare dingen, maar die horen er ook bij.'Kolbeinn Sigthórsson leek lange tijd aan te sturen op een vertrek bij Ajax maar besloot uiteindelijk te blijven. De spits verlengde zijn aflopende contract zelfs tot medio 2016.

• Het competitieduel tussen FC Dordrecht en NAC Breda staat gepland voor zondag 14 september, maar de Brabantse buschauffeur heeft zijn vehikel voor de zekerheid alvast zo dicht mogelijk bij het stadion van de promovendus geparkeerd. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn.

'Veel profvoetballers maken de fout dat ze op jonge leeftijd trouwen. Laten we eerlijk zijn: veel vrouwen werken remmend op je ambities. Stel dat ik de kans krijg om weer in een ander land te voetballen, dan hoef ik met niets en niemand rekening te houden.'• SC Cambuur-aanwinst Vytauatas Andriuskevicius is een vreemde eend in de bijt. Voor Vytas – dat is wat gemakkelijker te onthouden – geen vrouwen, zo zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Althans: niet voor een vaste relatie. Wat de Litouwer in zijn vrije tijd doet moet hij natuurlijk zelf weten, al meldt hij dat hij liever een roman, detective of een informatief boek leest dan dat hij naar de televisie kijkt.

John Guidetti – die deze week wegens de clementie van de FIFA alsnog door Manchester City verhuurd kon worden aan Celtic – was financieel en fysiek gezien een te groot risico voor Feyenoord, meende technisch directeur Martin van Geel. Zou hij vrijdagavond even achter zijn oor hebben gekrabd toen hij deze geweldige goal zag?

'Ik heb dat Beertje Colargol ook zien spelen. Ik dacht: dat kan toch geen voetballer zijn, of ben ik nou gek?'• In plaats van Guidetti haalde Van Geel Colin Kazim-Richards naar Rotterdam. Of dat – net als bij de eerdere aanwinsten zoals de Zweed en Graziano Pellè – een succes gaat worden, is nog even afwachten. Willem van Hanegem denkt van niet. Ook als de levende legende naar zijn mening over de 28-jarige aanwinst wordt gevraagd in gesprek met RTV Rijnmond, geeft hij gerust zijn ongezouten mening. De Engelse aanvaller kreeg afgelopen maandag speelminuten bij de beloften van Feyenoord en De Kromme zag een samenvatting van die wedstrijd. Getuige zijn uitspraken vond hij Kazim-Kazim niet bijzonder opvallend spelen. (Beertje Colargol is overigens een fictieve beer en hoofdpersonage in een Franse kinderboekenreeks, red.)

'Ik heb de bevoegdheden om te gaan en staan waar ik wil, dus dat doe ik dan ook. Niets houdt mij tegen. Ik nam ook een kijkje in de kleedkamer van Oranje, omdat ik het shirt van Stefan de Vrij wilde hebben voor mijn zoontje, dus ik begrijp niet waar ze moeilijk over doen.'• Lazio-president Claudio Lotito haalde de woede van een deel van de Italiaanse selectie op zijn hals toen hij in de rust van het vriendschappelijke duel met Nederland in de kleedkamer naast Antonio Conte verscheen. Gianluigi Buffon en Daniele De Rossi klaagden er volgens verschillende Italiaanse media over bij de nieuwbakkken bondscoach, maar Lotito zelf was zich van geen kwaad bewust.

• De hoogtepunten vonden donderdag voor Spanje vooral vóór de wedstrijd plaats. Toen kreeg Sergio Ramos namelijk nog alle tijd om eens rustig een balletje hoog te houden, zo zien wij in onderstaand filmpje. Toen het echt moest gebeuren voor de Spanjaarden in de oefeninterland tegen Frankrijk ging het mis: 1-0 verlies door een doelpunt van Loïc Rémy.

'Ik heb lang genoeg gekeept. Daarom word ik nu maar eens veldspeler.'• Hij nam nog niet zo heel lang geleden afscheid van het betaalde voetbal en kan nu eindelijk écht doen wat hij graag wil: voetballen. Dennis Gentenaar is binnenkort te bewonderen bij SV Ouderkerk, zo laat hij Omroep Gelderland weten.

Feyenoord-fans kunnen nu ook na hun dood verbonden blijven met hun favoriete cluppie. Oud-verzorger en Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer opende zaterdag het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Een deel van de grasmat die er ligt is afkomstig uit De Kuip. Het stuk groen werd deze zomer uitgestoken toen er een nieuw veld werd gelegd. Er is op de begraafplaats is er ruimte voor een aantal graven; tevens is het mogelijk om er na een crematie as uit te strooien. De kosten verschillen niet van de reguliere tarieven.

Al sinds vorig jaar was het mogelijk om een complete Feyenoord-uitvaart te krijgen. Zo kunnen overleden supporters begraven worden in een kist met Feyenoord-design en is het mogelijk om de spelersbus in te huren als volgwagen in de rouwstoet. (RTV Rijnmond)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.