Held André Bahia, United-huwelijk en gratis champignons

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Held André Bahia, United-huwelijk en gratis champignons

• Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar vandaag precies twintig jaar geleden maakte Francesco Totti zijn allereerste doelpunt voor AS Roma. Op 4 september 1994 tekende hij in het duel met Foggia voor de 1-1. Hieronder Totti door de jaren heen.

• In het leven van sommige mensen neemt de liefde voor hun favoriete club wel erg extreme vormen aan, zoals bij deze verstokte supporter van Manchester United uit Kenia. Tijdens zijn huwelijk verschijnt hij niet in een mooi kostuum, maar in het tenue van The Red Devils. Ook de bruidstaart en auto waarmee het stel vervoerd werd stond volledig in het teken van United. De Totale Supporter, zou Louis van Gaal deze man waarschijnlijk noemen.

• Het bekerduel met Ceará leek voor Botafogo uit te lopen op een flinke deceptie, gezien de 3-2 voorsprong voor de eerstgenoemde club bij het ingaan van de extra tijd. In de 95ste minuut kwam Botafogo echter op wonderbaarlijke wijze langszij. Daarmee was de koek nog niet op, want in de zesde minuut van de blessuretijd maakte ex-Feyenoorder André Bahia zich onsterfelijk door de winnende 3-4 voor zijn rekening te nemen. De vreugde onder Botafogo-fans was nadien zo groot dat Bahia uitgroeide tot wereldwide trending topic op Twitter.

• Als je als voetbalclub verlegen zit op supporters, zijn er diverse mogelijkheden om je populariteit te vergroten. De vondst van de Engelse amateurclub Bungay Town is echter wel een heel bijzondere. Elke toeschouwer krijgt namelijk een gratis bakje champignons. 'Onze voormalige voorzitter is champignon-teler, dus we dachten: waarom proberen we het niet gewoon? Met elke extra supporter zijn we blij', legt de club uit.

• Nadat Ronaldinho zijn verbintenis bij Atletico Mineiro voortijdig had opgezegd, is hij een vrij man. De Braziliaan is op zoek naar een club waar hij de laatste jaren van zijn voetballeven kan slijten, maar kreeg deze week wel een erg vreemd aanbod binnen. Basingstoke Town hoopte de ex-speler van onder meer Barcelona en AC Milan warm te kunnen maken voor een verblijf in de Engelse Zesde Divisie. De clubleiding legde een voorstel neer bij zijn broer Roberto De Assis, tevens zaakwaarnemer van de pingeldoos. 'Nu is het aan Ronaldinho', daagde Basingstoke's marketing-directeur Simon Hood de speler uit.

• De makers van de game FIFA15 wilden van een viertal spelers weten wat hun mening was over hun eigen toegekende statistieken op het spelletje - in het spel krijgt elke speler per onderdeel een waardering in cijfers; denk aan 89 in snelheid (= erg snel), 62 in verdedigen (=minder goed, red.). Zo was Rio Ferdinand niet blij met de waarderingen die hij kreeg, terwijl de toch al niet al te grote Eden Hazard zichzelf te klein vond in het spel.

Pep Guardiola: 'Hij zal het beter doen dan ik. Het is belangrijk dat Barcelona zijn eigen identiteit heeft, een filosofie die iedereen herkent. Ik denk dat we dat de komende tijd weer gaan zien.' (Sport)

José Mourinho: 'Hij is geweldig. Ik heb hem niet meer gezien sinds ik Barcelona verlaten heb, maar ik heb veel waardering voor hem. Hij is een fantastisch persoon.' (Verschillende Spaanse media)

Beide wereldcoaches hebben lovende woorden over voor Luis Enrique en dat is niet heel gek. De Spanjaard die deze zomer bij Barcelona is begonnen als hoofdtrainer was van 1996 tot 2001 ploeggenoot van Guardiola en trainde onder - de in die periode assistent-trainer - Mourinho. Laatstgenoemde zegt dat hij hem al lange tijd niet meer heeft gezien, maar daar kan het komende seizoen verandering in komen. Zowel Chelsea (Mourinho) als Bayern München (Guardiola) en Barcelona (Enrique) komt dit seizoen uit in de Champions League. Bij een eventueel vervolg kunnen de ploegen elkaar door middel van loting treffen in een volgende ronde.

• 'Wil jij een Zlatan-zout chipje?' of 'Trek in een Yohan-kebab?' moeten volgens Paris Saint-Germain straks ingeburgerde zinnen worden in Frankrijk. De club heeft namelijk zijn eigen snacklijn geïntroduceerd. De Parijzenaren schreven de smaak zout toe aan Zlatan Ibrahimovic, kebab aan Yohan Cabaye (die vanaf nu natuurlijk door het leven zal gaan als Yohan Kebab) en de smaak crème onion aan Blaise Matuidi. (Le Parisien)  

• Het moet een enorme schok geweest zijn voor goedwillende Borussia Dortmund-fans. Supporters die telefonisch een kaartje wilden bestellen werden namelijk door een technische fout doorgesluisd naar een erotische belcentrale. Hoewel de fans dus gewoon het juiste nummer intoetsten, kwamen ze terecht bij een opgewonden dame die wilde onderhandelen over een (erotische) date. De fout lag volgens WAZ bij de telefoonmaatschappij. Zij hadden beide nummers, die maar één cijfer afweken van elkaar, wegens een bug (technische fout, red.) aan elkaar gelinkt. Het bedrijf liet via een woordvoerder weten dat eventuele kosten vergoed zouden worden.

'Om heel eerlijk te zijn... Ik had al getekend en ik kwam Glenn opeens tegen. Hij zal een grote broer van mij zijn. Hij komt ook uit Rotterdam, net als ik, dus ook al wil hij het niet, dan nog zal hij een grote broer voor mij worden en mij wegwijs moeten maken in Sheffield.'
Royston Drenthe stapte deze zomer over van Reading naar Sheffield Wednesday. Daar komt hij Glenn Loovens tegen, net als Drenthe een voormalig-Feyenoord-speler en Rotterdammer. De verdediger is ook aanvoerder onder manager Stuart Gray. Dat was Drenthe even ontgaan, want pas nadat hij had getekend, kwam hij erachter dat Loovens überhaupt voor de club speelde.

• Hij leek sowieso een beetje in de war, getuige een andere uitspraak op de clubsite:  'Toen ik hoorde van de interesse van Sheffield, was mijn eerste reactie: "Breng mij daarheen". Het is zo'n geweldige club.' Een beetje een onwerkelijke tekst voor een speler die in het verleden voor de toch wat grotere clubs Feyenoord, Real Madrid en Everton uitkwam.

'Hoe minder we over Mario Balotelli praten, hoe beter.'
• Klare taal van de teammanager van Italië, Gabriele Oriali. Super Mario werd door de kersverse bondscoach Antonio Conte niet geselecteerd voor het oefenduel met Nederland en het EK-kwalificatieduel met Noorwegen, maar Oriali is er niet mee bezig zegt hij in gesprek met Sportmediaset: 'Hij is gewoon niet opgeroepen omdat hij de laatste tijd niet veel heeft gespeeld…'

• Nu hij niet op hoeft te draven voor de twee wedstrijden van de Azzurri  heeft hij alle tijd om wat rondjes te maken met zijn helikopter. De 24-jarige aanvaller kan er in Liverpool gerust mee landen. Zijn nieuwe stulpje is uitgerust met een helikopterdek.

'Ik zou het waarderen van de bond als ze mij als wereldkampioen een verkorte trainerscursus aanbieden. Meer ervaring dan wij deze zomer hebben opgedaan kun je haast niet krijgen. Een stage bij Pep Guardiola zou natuurlijk een geschenk uit de hemel zijn.'
• De Duitse voetbalbond (DFB) bood de wereldkampioenen van 1990 in 2000 een verkorte trainerscursus aan. Miroslav Klose ziet wel wat in een dergelijk aanbod. De 36-jarige spits voetbalt in zijn eigen ideale wereld nog twee jaar door bij Lazio, om dan direct in te stromen bij de cursus, zo zegt de afzwaaiend international en WK-topscorer aller tijden in gesprek met Bild. En waar kun je beter beginnen dan bij Bayern München, onder de vleugels van succescoach Pep Guardiola?

'Feyenoord blijft mijn lievelingsclub. Het is de club waar mijn broer lange tijd speelde en waar ook ik mijn eerste stappen in het profvoetbal mocht zetten. Maar nu komt Hertha BSC er natuurlijk ook bij als lievelingsclub…'
Salomon Kalou (29) vertrok kort voor het verstrijken van de transferdeadline naar Hertha BSC, waar hij met trainer Jos Luhukay en John Heitinga en Roy Beerens drie Nederlanders treft. In een van zijn eerste Duitse interviews in BZ-Berlin laat hij, gevraagd naar zijn lievelingsclub, weten dat Feyenoord nog altijd een bijzonder plekje in zijn hart heeft. Al wil hij met het laatste zinnetje ook direct een wit voetje halen bij de aanhang van de Berlijnse club, maar ach: het is hem vergeven. 

• Dat Cristiano Ronaldo ook buiten het veld razendsnel is bewijzen onderstaande filmpjes:

'Ik zou een boycot van het WK in Rusland misbruik vinden. Als je iets wilt stellen tegenover iets afschuwelijks dan moet je het probleem op het hoogste niveau politiek oplossen.'
• Over vier jaar staat het wereldkampioenschap in Rusland op de internationale agenda, maar de roep om een boycot wordt steeds luider. Bondscoach Guus Hiddink wil daar echter niets van weten. Hij ziet het als een politiek conflict, waar sportclubs en de sport in het algemeen buiten moet blijven. Dat hij fel tegen een boycot ageert is ook wel logisch, gezien zijn verleden als bondscoach van het land en trainer van Anzhi. 'Ik heb daar inderdaad goede contacten, nog steeds, en doe niet mee aan generaliseren', voegde hij er op de persconferentie voorafgaand aan het vriendschappelijke duel met Italië aan toe.

• Desalniettemin hebben sportclubs wel degelijk last van het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Zo zijn de kantoren van Shakhtar Donetsk momenteel bezet door gewapende troepen, zo meldt de club op haar site. Volgens Shakhtar is er momenteel een onderzoek gaande naar de achterliggende gedachte achter de gewapende bezetting van de clubkantoren. De club moest sowieso al meerdere consequenties slikken van het conflict. Zo vielen er zaterdag nog twee granaten op het trainingsveld en werkt de ploeg de thuiswedstrijden af in de stad Lviv – aangezien het eigen stadion in augustus werd beschoten.

'Hij reisde al met wat fysieke klachten af naar Duitsland, nadat hij was onderzocht in Madrid. De doctoren konden daar niets zorgelijks vinden en dachten dat het wel mee zou vallen met de blessure. Toen Sami in Duitsland aankwam is hij eerst naar zijn bekende dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt gegaan en hij constateerde deze blessure.'
Oliver Bierhoff meent dat Sami Khedira al tijdens de wedstrijd Real Sociedad – Real Madrid geblesseerd is geraakt. De teammanager van de Duitse voetbalbond reageert daarmee op de aantijgingen vanuit Madrid en schuift de verantwoording van zich af. Real beweert namelijk dat de middenvelder de blessure deze week opliep tijdens een training met het Duitse elftal, maar daar wil Bierhoff niets van weten.

• Eerder deze week poseerde Daley Blind met een grote lach op zijn gezicht naast de Chevrolet Corvette Stingray. De 24-jarige aanwinst van Manchester United had het nieuwe bakkie gekregen van de shirtsponsor van The Red Devils, die alle spelers en de staf op Old Trafford van een auto voorziet. Ook wij zouden graag zo'n auto van de zaak krijgen. Nu maar hopen dat de directie meeleest…

• Manchester United haalde dit seizoen voor meer dan 190 miljoen euro aan nieuwe spelers binnen, waaronder Blind, maar moest ook een spits uit eigen gelederen laten gaan. Zijn overgang naar Arsenal verbaasde spits Danny Welbeck echter geenszins. Zie hier waarom: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.