Celtic-speler noemt zoontje Pirlo, Robben top in FIFA 15

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Celtic-speler noemt zoontje Pirlo, Robben top in FIFA 15

'Vandaag is mijn eerste kind geboren, Pirlo Kayal. Mijn vrouw Angela en Pirlo maken het allebei goed.'
• Celtic-voetballer Beram Kayal heeft zijn zoon vernoemd naar Juventus-middenvelder Andrea Pirlo. Kayal, net als Pirlo een centrale middenvelder, laat weten een enorme fan te zijn van de Italiaanse balkunstenaar.

'Twee seizoenen op rij had Rafael de kans om trainer van Real Madrid te worden. Vijf en zes jaar geleden kregen we telkens een interessante aanbieding van die club. Florentino Pérez vloog zelfs persoonlijk naar Engeland om Rafael te overtuigen, maar Rafael is een man van zijn woord. Hij had net zijn contract bij Liverpool verlengd en wees daarom zijn favoriete club af.'
• Manuel Garcia Quilon, de zaakwaarnemer van Rafael Benitez, doet een boekje open over de kansen die zijn cliënt in het verleden had.

• De prestaties van Arjen Robben op het WK en voor Bayern München zijn bij de makers van de game FIFA 15 niet onopgemerkt gebleven. Robben is in het spel, dat later deze maand op de markt komt, na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de derde speler ter wereld. De derde plek op het podium moet Robben echter wel delen met Zlatan Ibrahimovic en Manuel Neuer. Robin van Persie valt net buiten de toptien. Hij is elfde.

De volledige toptien
10. Eden Hazard - Chelsea 88
9. Franck Ribéry - Bayern München 88
8. Bastian Schweinsteiger - Bayern München 88
7. Luis Suárez - Barcelona 89
6. Andrés Iniesta - Barcelona 89
5. Manuel Neuer - Bayern München 90
4. Zlatan Ibrahimović - Paris Saint-Germain 90
3. Arjen Robben - Bayern München 90
2. Cristiano Ronaldo - Real Madrid 92
1. Lionel Messi - Barcelona 93

'Toen wij vorig jaar zeiden dat we kampioen konden worden, werd gezegd dat wij niet helemaal goed waren. Nu zijn we erop achteruit gegaan en zeggen diezelfde mensen dat Feyenoord kampioen moet worden. Dat slaat nergens op, dat hadden ze vorig jaar moeten zeggen.'
Clubicoon Willem van Hanegem vindt het belachelijk dat directeur Martin van Geel stelt dat Feyenoord dit seizoen mee moet doen om de titel. Die doelstelling is volgens hem veel te hoog gegrepen voor de huidige selectie. (RTV Rijnmond)

'Ja, het is nog steeds mijn wens om voor het Nederlands elftal te spelen. Als ik het bij Dinamo Moskou goed doe, maak ik misschien een kans op een plek bij de selectie. Maar ik weet dat ik Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Ron Vlaar voor me heb.'
Douglas heeft een carrière als international van Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. De 26-jarige ex-verdediger van FC Twente speelt dit seizoen in de Europa League met Dinamo Moskou tegen PSV. (Braziliaanse media)

• Geen enkele club liet het geld deze zomer zo rollen als Manchester United. Algemeen directeur Ed Woodward zette zijn handtekening onder megadeals voor onder meer Angel Di María en Radamel Falcao. Het inspireerde een supporter van United tot bovenstaande creatie.

Thierry Henry is het voetballen allerminst verleerd. Sterker, je zou je bijna afvragen waarom Arsenal de grote smaakmaker uit het verleden niet heeft teruggehaald om de aanvallende problemen (tijdelijk) op te lossen. Namens de New York Red Bulls bepaalde de Franse aanvaller op zeer fraaie wijze de eindstand: 2-1.

'Als Didier Deschamps Ribéry oproept, moet hij zich melden. Dat staat in de statuten van de FIFA. Doet hij dat niet, dan wordt hij voor drie duels geschorst bij Bayern München'
Franck Ribéry miste deze zomer het WK in Brazilië vanwege een blessure, waarna de aanvaller per direct besloot zijn interlandcarrière te beëindigen. Dit tot grote ergernis van landgenoot en UEFA-voorzitter Michel Platini. 'Ik begrijp hier helemaal niks van. Het is niet aan de spelers om te bepalen of ze voor het nationale team spelen, maar aan de coach. Ribéry is nota bene Frans, en het EK van 2016 wordt in Frankrijk gespeeld', aldus Platini. (Bild)

• De fans tijdens de open training van De Rode Duivels in Oostende zijn niet voor niets gekomen. Duizenden supporters genoten van de fraaie staaltjes van de Belgische internationals, met als absolute hoogtepunt de omhaal Laurent Ciman.

• Hoewel Cristiano Ronaldo via Twitter liet weten achter de voorzitter en zijn ploeggenoten bij Real Madrid te staan, zorgt zijn bloedmooie wederhelft opnieuw voor speculaties. Irina Shayk laat aan diverse Spaanse media weten dat zij een overstap naar Parijs wel ziet zitten. 'Ik ga Cristiano niet zeggen waar hij moet spelen, maar Parijs zou wel leuk zijn. Telkens als ik in Parijs ben, ben ik heel gelukkig', aldus Shayk. Deze zomer werd de Portugese aanvaller veelvuldig in verband gebracht met Paris Saint-Germain.

Radamel Falcao had volgens eigen zeggen ook ver kunnen komen als baseball-player. De Colombiaanse spits van Manchester United wordt gezien als een van de beste afmakers ter wereld, maar zou bij het uitblijven van een voetballoopbaan voor de knuppel gekozen hebben. Mooie bijkomstigheid, ook in die sport worden extreme salarissen betaald. Alex Rodriguez, sinds 2004 speler van de New York Yankees, strijkt jaarlijks ruim 25 miljoen euro op.

'Ik scheld altijd, ook tegen mijn vrouw'
• Bondscoach Roy Hodgson reageert op de kritiek van de Engelse media, die de keuzeheer van Engeland ongeschikt acht en zijn taalgebruik wijt aan het feit dat de ervaren Engelsman niet om kan gaan met de druk. Na afloop van de nipte zege op Noorwegen (1-0) toonde Hodgson weinig begrip voor de vraag waarom zijn team maar twee keer op doel had geschoten: ''That is absolute fucking bollocks'' .

'Ik snap nog steeds niet waarom ik geen speler van Liverpool ben'
• Dat zegt Loïc Rémy, sinds kort speler van Chelsea. De 27-jarige aanvaller kwam deze zomer van over stadgenoot Queens Park Rangers, terwijl hij daarvoor zo goed als rond was met Liverpool. De medische keuring verstoorde de transfer, al is Rémy daar nog steeds verbaasd over. 'Ik snapte er zelf niets van. Een probleem tijdens de keuring? Ik weet daar niets van. Als zij het zeggen, zal het wel kloppen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.