Beerens hoopt op Oranje, dodelijke blik van Zlatan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Beerens hoopt op Oranje, dodelijke blik van Zlatan

'Ik speel hier op een hoger niveau. In de Bundesliga, een van de grootste en sterkste competities van de wereld, kom ik sneller in beeld voor Oranje. Misschien speel ik nog wel eens met John samen in Oranje.'
Roy Beerens vertelt in een dubbelinterview met John Heitinga op de clubwebsite van Hertha BSC dat hij hoopt ooit nog zijn derde interland te gaan spelen.

• Maak Zlatan Ibrahimovic niet boos. Rubin Okotie deed dat in de interland Oostenrijk-Zweden wel. Wat volgde is een even dodelijke als vermakelijke blik. Eén ding is zeker: Zlatan Ibrahimovic zorgt altijd voor vermaak. Al scoorde hij dit keer eens niet: 1-1.

'Ik ben hier om de mensen te verenigen, niet om voor onrust te zorgen. Er is geen probleem met Juventus.
• De Italiaanse bondscoach Antonio Conte gaat in op het vermeende conflict met Juventus over de blessure van Giorgio Chiellini. De verdediger van De Oude Dame werd aanvankelijk opgeroepen voor de oefeninterland tegen Oranje (2-0 zege) en het EK-kwalificatieduel van dinsdag met Noorwegen, maar werd door zijn club vanwege een blessure tussentijds teruggehaald nadat hij tegen Oranje al niet speelde. 'Er is geen enkel probleem met Juve', wilde Conte tijdens de persconferentie niets weten van een mogelijk conflict met zijn voormalige werkgever.

'Hij liegt. Hij was een soort vergif voor onze selectie geworden. Daarom is hij vertrokken.'
• AS Roma-voorzitter James Pallotta haalt keihard uit naar Mehdi Benatia, die deze zomer overstapte naar Bayern München. De verdediger gaf aan dat hij best had willen blijven, maar dat daar het geld niet voor was. De transfer naar Beieren zou zelfs broodnodig geweest zijn voor de club, aldus Benatia. Pallotta ontkent en stelt dat de Marokkaan helemaal niet weg hoefde, maar zelf uiteindelijk vanwege financiële redenen op een vertrek aanstuurde. (verklaring clubwebsite)

'Het is heel zwaar, ik had namelijk het idee dat mijn tijd er hier op zat.'
Bryan Ruiz was deze zomer in beeld bij vele clubs, maar tot een transfer kwam het niet. Daardoor is de Costa Ricaan veroordeeld tot het spelen in het Championship met Fulham. 'Ik keek uit naar een nieuwe uitdaging, maar ik zal nu mijn contract bij Fulham respecteren en proberen uit te dienen.' Zijn verbintenis loopt nog een jaar door. (clubwebsite)

• Aan het begin van elk seizoen zet La Gazzetta dello Sport altijd de salarissen van spelers uit de Serie A op een rijtje. Bij Juventus worden nog steeds de hoogste spelerssalarissen betaald, want die club spendeert jaarlijks 118 miljoen aan personeelskosten. AS Roma (98 miljoen), AC Milan (94) Internazionale en Napoli (allebei 70) volgen De Oude Dame. De bestbetaalde speler in Italië is net als vorig jaar Daniele De Rossi. Het Roma-icoon strijkt jaarlijks 6,5 miljoen op. Gonzalo Higuaín (5,5) en Carlos Tévez (4,5) zijn de nummers twee en drie.

Diego Fagundez van New Engeland Revolution vierde zijn doelpunt tegen Chicago Fire wel op een heel merkwaardige wijze…

• Een stapavond in Kroatië liep voor Diego Maradona volledig uit de hand. In benevelde toestand kreeg Pluisje het aan de stok met een andere bezoeker van een nachtclub, waarna de twee elkaar op straat te lijf gingen.  

'Het is allemaal in orde en volgens de FIFA-reglementen. Net zoals Philipp Lahm met de Duitse bondscoach Joachim Löw heeft gesproken over zijn afscheid, heeft ook Ribéry dat gedaan met Didier Deschamps. Trouwens, Ribéry is niet eens uitgenodigd door Deschamps.'
• Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge weet  niet zo goed wat hij met de uitlatingen van UEFA-voorzitter Michel Platini aan moet. De Fransman verklaarde eerder dat zijn landgenoot Ribéry, die onlangs aangaf te stoppen bij de nationale ploeg, een schorsing wacht als hij een oproep weigert. Een onzinnige discussie, zo denkt Rummenigge.

'Het is geweldig at ik in de Champions League terugkeer bij twee clubs waar ik veel heb geleerd. De loting was voor mij heel bijzonder.'
• Paris Saint-Germain-verdediger Maxwell speelt in de groepsfase van het miljoenenbal tegen zijn voormalige werkgevers Ajax en Barcelona. (clubwebsite)

Sepp Blatter kondigde maandag aan dat hij zich opnieuw verkiesbaar stelt voor het voorzitterschap van de FIFA. De mededeling van de 78-jarige (!) Zwitser kon niet iedereen bekoren. De Fransman Jérôme Champagne heeft zich al opgeworpen als tegenkandidaat, maar de verwachting is dat Blatter het 'gewoon' gaat worden.

• Spelers zijn passanten, dat is bekend. Daardoor is het ook elk jaar weer lastig om een kalender te drukken met beeltenissen van eigen spelers. Zo ondervond ook de marketing-afdeling van Chelsea. Zo sieren Juan Mata (Manchester United), Demba Ba (Besiktas), Samuel Eto'o (Everton), Fernando Torres (AC Milan) en Frank Lampard (New York City FC/Manchester City) de laatste drie pagina's.

• Aílton (links op onderstaande foto) nam afgelopen weekend afscheid van het betaalde voetbal en nodigde oud-ploeggenoot Tim Wiese uit. De voormalige doelman van 1899 Hoffenheim, Werder Bremen, Kaiserslautern en FC Köln was onherkenbaar voor Aílton. Hij bleek, net als de Braziliaan zelf, iets breder dan voorheen.

En zie hier het verschil met een paar jaar geleden:

'Ik heb voor het WK met hem gesproken en hem filmpjes laten zien van Marc Overmars. Hij doet me aan hem denken. In potentie is Raheem net zo goed.'
Wayne Rooney voorspelt Raheem Sterling (19) een grote toekomst. De aanvoerder van Engeland vergeleek de buitenspeler van Liverpool op een persconferentie van het Engels elftal met de huidige Ajax-bestuurder. Of ook Sterling zo zuinig is als Overmars is niet bekend.

Ikechi Anya scoorde zondagavond de gelijkmaker tegen Duitsland in het EK-kwalificatieduel met Duitsland. Zijn treffer werd vier minuten later alweer teniet gedaan door Thomas Müller, die ook al het eerste Duitse doelpunt op zijn rekening nam. Dat Schotland uiteindelijk ook met 2-1 verloor kon de pret niet drukken voor Anya, getuige zijn uitzinnige tweets:

Er bestaan ook behulpzame hooligans, zo blijkt uit de berichtgeving van het officiële Twitter-account van Hednesford Town FC. De club acteert op het zesde niveau van Engeland maar werd daar het afgelopen weekeinde geteisterd door sloopgrage – en tevens puinruimende – agressievelingen.

• Een onschuldig ogende teamfoto van AS Roma ging viraal toen men opmerkte dat zomeraankoop Ashley Cole er een beetje bijhing. Hij stond met beide handen achter zijn rug gevouwen naast het gros van de groep. Zijn pose werd vervolgens op sociale media continu gekopieerd door anderen, waaronder ploeggenoot Francesco Totti. Zelf ziet de vleugelverdediger en klaarblijkelijk ook de lol wel van in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.