Van Praag wil niets weten van gezichtsverlies: 'Waarom zou dat zo zijn?

Reacties

Zowel Michael van Praag als Alex Kroes is erg blij dat er van een impasse niet langer sprake is bij Ajax. Een opgeluchte Kroes liet donderdagavond enthousiast weten alweer begonnen te zijn in zijn nieuwe functie. Van een verstoorde relatie is volgens Van Praag geen sprake.

Van Praag wil niets weten van gezichtsverlies: 'Waarom zou dat zo zijn?
© Pro Shots

Van Praag was als voorzitter van de raad van commissarissen verantwoordelijk voor het schorsen van Kroes eerder in april vanwege handelen met voorkennis. Bij het bekendmaken van die maatregel was hij heel duidelijk: een terugkeer van Kroes was toen geen optie. Daar is Van Praag inmiddels op teruggekomen, nadat onder meer een groot deel van de aanhang steun aan Kroes had uitgesproken.

Tegenover de NOS laat Van Praag weten dat er volgens hem absoluut geen sprake is van gezichtsverlies. 'Waarom zou dat zo zijn?', reageert de rvc-voorzitter. 'Soms krijg je een andere mening, dat heet voortschrijdend inzicht. We hebben geluisterd naar alle reacties van leden van de club, de media, supporters, de bestuursraad en Kroes zelf. Het zou pas gezichtsverlies zijn als ik al die reacties in de wind had geslagen en we met de rvc eigenwijs waren doorgegaan.'

De zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur, de functie die Kroes eigenlijk zou gaan vervullen, is al gestart, laat Van Praag weten. Ajax heeft volgens de reglementen van de KNVB zestig dagen om een nieuwe algemeen directeur aan te stellen.

Voor Kroes voelt het niet als een degradatie dat hij technisch directeur is in plaats van algemeen directeur. Hij barst van de energie om aan de slag te gaan, benadrukt hij. 'Gelukkig kunnen we naar voren kijken en door met alles. Als CEO ging in het begin alle energie naar het sportieve en dat is nu hetzelfde. Ik ben heel blij dat ik nu door kan. Mensen proberen me allerlei kanten op te duwen, maar ik ben gewoon heel blij, punt', aldus de beleidsbepaler. Kroes wordt door onder meer Kelvin de Lang en Marijn Beuker snel bijgepraat over de lopende zaken. 'Ik ben vanavond al begonnen', zegt de nieuwe technisch directeur.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.