Udinese grijpt in en zet trainer Colantuono op straat

Reacties

Stefano Colantuono is maandagmiddag ontslagen door de clubleiding van Udinese. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende prestaties van het eerste elftal dit seizoen.

Udinese grijpt in en zet trainer Colantuono op straat

De 53-jarige Colantuono werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als hoofdtrainer van Udinese, maar moet zijn klus na 29 competitiewedstrijden noodgedwongen staken. Van de laatste vijf wedstrijden in de Serie A werden er liefst vier verloren en dat was voor de clubleiding reden om in te grijpen.

Behalve Colantuono zijn ook de andere stafleden op straat gezet. Udinese hoopt zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen. Gigi De Canio zou de belangrijkste kandidaat zijn. De zwart-witten staan momenteel op een teleurstellende zestiende plaats, slechts vier punten boven de degradatiezone. Afgelopen weekend werd met 1-2 verloren van AS Roma.

Atalanta Bergamo
Waar Udinese besloten heeft afscheid te nemen van Colantuono, houdt Atalanta Bergamo voorlopig vertrouwen in Edy Reja. Er gingen sterke geruchten dat de coach maandag zijn congé zou krijgen, maar de club heeft besloten Reja nog even de tijd te geven. Hij zit komende zondag dan ook nog op de bank wanneer Atalanta, de club van Marten de Roon, het opneemt tegen Bologna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.