Onpasseerbare Buffon jaagt op legendarisch record Rossi

Gianluigi Buffon heeft zondag een nieuw persoonlijk record gevestigd. Na de 0-2 zege bij Atalanta Bergamo heeft de Juventus-doelman nu al 836 competitieminuten geen tegengoal gekregen.

Bijna had Marten de Roon de serie van Buffon doen sneuvelen. Zijn harde volley werd vlak voor rust echter bekwaam geklemd door Buffon, die nu al ruim negen wedstrijden zonder tegengoal is. Achtereenvolgens Udinese, AS Roma, Chievo Verona, Genoa, Frosinone, Napoli, Bologna, Internazionale en dus Atalanta kregen Buffon niet klein. De laatste keer dat de goalie gepasseerd werd, was op 10 januari door toedoen van Sampdoria-spits Antonio Cassano.

De legendarische doelman heeft daardoor nu het Serie A-record aller tijden in zicht van Sebastiano Rossi. Namens AC Milan hield hij in het seizoen 1993/94 liefst 929 minuten zijn doel schoon. Buffon moet ook nog een reeks van een andere keeperslegende voor zich dulden, namelijk die van Dino Zoff (Juventus, 903 minuten) uit het seizoen 1972/73.

Om de mijlpaal van Rossi uit de boeken te spelen, moet Buffon tegen Sassuolo (vrijdag) de nul houden en vervolgens de eerste drie minuten van de derby tegen Torino (20 maart) heelhuids doorstaan.