Italië in de ban van 'griepdeal' tussen Juventus en Berardi

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op het duel Sassuolo - Juventus van vrijdagavond 20.45 uur. Italië is in de ban van het mysterieuze griepje van Domenico Berardi.

Italië in de ban van 'griepdeal' tussen Juventus en Berardi

Berardi (21) is misschien wel het grootste Italiaanse talent van dit moment. Een van buiten naar binnen snijdende linksbuiten, met een fraaie pass, gericht schot en een neusje voor de goal. Een heetgebakerd mannetje bovendien, want hij pakt bijna even veel kaarten als hij doelpunten maakt. In drie seizoenen in de Serie A scoorde hij 37 keer, maar kreeg hij ook al dertig keer geel.

Desalniettemin is hij verreweg de beste speler van Sassuolo, dat dankzij zijn ingevingen is uitgegroeid tot de seizoensverrassing in de Serie A. De Neroverdi staan zevende en gaan in de zomer een miljoenenbedrag incasseren voor Berardi. Dat dat bedrag afkomstig zal zijn vanaf de bankrekening van Juventus, daar bestaat in Italië geen twijfel over. Juventus en Sassuolo werken nauw samen. Die collaboratie bracht in de zomer Simone Zaza van Emilia-Romagna naar Turijn en leverde Sassuolo in januari twee door De Oude Dame gekochte talenten op (Marcelo Trotta en Stefano Sensi).

Dat Berardi donderdagavond laat heeft laten weten dat hij vanwege een griepje waarschijnlijk niet meedoet tegen Juventus, is voer voor liefhebbers van complottheorieën. Heeft de jeugdinternational onder druk van zijn toekomstige club een griepje geveinsd? Heeft Sassuolo hem verzocht thuis te blijven vanwege de deal met Juventus? Onzin of niet, het feit dat deze verhalen zelfs in serieuze media de kop opsteken, zegt veel. Over het wantrouwen richting Juventus, maar ook over het feit dat dergelijke scenario's in Italië helemaal niet ondenkbaar zijn.

Napoli-fobie
Berardi zou namelijk niet de eerste Serie A-speler zijn die spijbelt tegen een specifieke club. Zo is de Napoli-fobie van Antonio Di Natale berucht in Italië. De spits is een legende van Udinese, maar schitterde door de jaren heen vrijwel nooit in zijn geboortestad Napels. Van de afgelopen zes uitduels, slaagde hij erin om er vijf te missen door een griepje, verkoudheid, schorsing of spierverrekking.

Dan heb je nog Fabio Quagliarella. Hij werd geboren in de Napolitaanse voorstad Castellamare di Stabia. Toen hij op 6 januari namens Torino op bezoek bij Napoli scoorde, durfde hij niet te juichen. Als je weet dat hij vijf jaar geleden door Napoli werd verkocht vanwege bedreigingen door de Camorra, is zijn angst snel verklaard. Inmiddels speelt Quagliarella bij Sampdoria, dat tot zijn grote opluchting dit seizoen niet meer op bezoek hoeft in Napels.

Het toont maar weer aan: in Italië is voetbal véél meer dan een spelletje van elf tegen elf. In navolging van Di Natale en Quagliarella lijkt ook Berardi zich daar niet helemaal lekker bij te voelen.

Programma
Juventus 11-03
20:45
Sassuolo
Empoli 12-03
18:00
Sampdoria
Internazionale 12-03
20:45
Bologna
Chievo 13-03
12:30
AC Milan
Carpi 13-03
15:00
Frosinone
Fiorentina 13-03
15:00
Hellas Verona
Udinese 13-03
15:00
AS Roma
Genoa 13-03
15:00
Torino
Lazio 13-03
20:45
Atalanta Bergamo
Palermo 13-03
20:45
Napoli
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.