Spalletti: 'Strootman is klaar voor meer speeltijd'

Reacties

Kevin Strootman is langzaam maar zeker de oude aan het worden. Dat zegt trainer Luciano Spalletti, die van plan is de Nederlander weer volop te gaan gebruiken.

Spalletti: 'Strootman is klaar voor meer speeltijd'

Strootman speelde op 21 februari zijn eerste wedstrijd in dertien maanden, door als invaller aan te treden in het duel met Palermo. Sindsdien werd het weer stil rond de middenvelder, die tegen Empoli en Fiorentina negentig minuten op de bank bleef en in de Champions League-duels met Real Madrid niet speelgerechtigd was.

'Zijn herstel verloopt goed. Elke dag zie ik hem beter worden en vanaf nu is hij voor mij een serieuze kandidaat voor de opstelling', aldus Spalletti, die zondag met Roma op bezoek gaat bij Udinese. 'Ik ga nu niet zeggen of hij dan al meedoet of de week daarop, maar hij is er klaar voor. Dat is goed nieuws.'

Strootmans laatste basisplaats dateert van 25 januari vorig jaar, op bezoek bij Fiorentina. Hij raakte in dat duel zwaar geblesseerd. Roma staat derde in de Serie A, met acht verliespunten meer dan koploper Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.