Dzeko en Salah hoofdrolspelers bij rentree van Strootman

AS Roma heeft zich zondagavond tegen Palermo uitstekend hersteld van de midweekse nederlaag in de Champions League tegen Real Madrid (0-2). De ploeg van Luciano Spalletti won in eigen huis met 5-0 en om het feestje compleet te maken maakte Kevin Strootman ook nog eens zijn rentree.

AS Roma boekte de ruime zege zonder de inbreng van aanvoerder en boegbeeld Francesco Totti. De spits ligt overhoop met Spalletti omdat hij steevast op de bank zit onder de trainer. Totti haalde in een interview uit naar zijn coach, die het clubicoon op zijn beurt direct uit de selectie verwijderde. Totti bekeek de wedstrijd tegen Palermo dan ook vanaf de perstribune.

De Keizer van Rome zag hoe Edin Dzeko (foto, rechts) in de 29ste minuut tekende voor de misser van het jaar. De Bosnische spits hoefde de bal vanaf een meter afstand, zonder Palermo-speler in de buurt alleen nog maar over de doellijn te tikken, maar kreeg het voor elkaar om voorlangs te schieten. Een minuut later maakte hij zijn gigantische misser goed door binnen te schieten na een voorzet van Miralem Pjanic.

Vlak voor rust raakte Pjanic na een fraaie vrije trap de paal, maar het duel ontbrandde pas echt in de tweede helft. Seydou Keita punterde in de 52ste minuut na een slecht verwerkte corner de 2-0 tegen de touwen, waarna het tijd was voor Mohamed Salah (foto, links). De Egyptenaar maakte er na een subtiel passje van Dzeko 3-0 van en zorgde vlak daarna voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Salah leek de bal slecht aan te nemen met de borst, maar wist vanaf de achterlijn met een onmogelijke poging toch nog te scoren.

Een ander hoogtepunt volgde in de 78ste minuut. Op dat moment maakte Kevin Strootman na een jaar en 28 dagen blessureleed namelijk zijn rentree in de hoofdmacht van AS Roma. De Nederlander zag Dzeko vlak voor tijd nog de 5-0 maken met een rake kopbal. De Romeinen stijgen door de overwinning naar de vierde plaats en passeren Internazionale, dat twee punten minder heeft. Palermo is met een zestiende plaats nog niet uit de degradatiezorgen.