Twente wil volgende week crediteurenakkoord presenteren

Reacties

FC Twente hoopt volgende week maandag het crediteurenakkoord te kunnen presenteren aan de gemeenteraad. De gemeente van Enschede wil alleen garant staan voor een lening van 32 miljoen euro als de club een overeenkomst sluit met een groep schuldeisers.

Twente wil volgende week crediteurenakkoord presenteren

De schuldeisers moeten een groot deel van hun vorderingen op FC Twente laten vallen. Deze week denkt de clubleiding met een akkoord met de oud-bestuurders Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe en Hennie ten Hag de laatste hobbel te kunnen wegnemen. Het viertal heeft voor ruim twaalf miljoen euro aan privékapitaal in FC Twente zitten. 'Uit de gesprekken komt duidelijk naar voren dat de partijen bij elkaar komen, de voormalige bestuurders namen hun verantwoordelijkheid', aldus interim-directeur Onno Jacobs tegen Voetbal International.

De gemeente heeft woensdag bekendgemaakt de garantstelling langer beschikbaar te houden, namelijk tot 31 december. Dit stelt Twente in staat om de komende periode een aantal scenario's voor het financiële herstel verder uit te werken, meldt de club op de website. Reden voor het uitstel is dat Twente nog door de verschillende meetmomenten richting categorie 2 moet gaan. Het laatste meetmoment valt tegen het einde van dit jaar. Dan moet Twente ook de noodzakelijke stap naar categorie 2 hebben gezet.

1 mei is en blijft een harde deadline voor Twente om aan de vereisten van zowel de KNVB als de gemeente Enschede te voldoen. Het besluit van de KNVB-licentiecommissie zal waarschijnlijk kort daarna genomen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.