FC Twente trekt jaarrekening in en vreest voor puntenaftrek

Reacties

FC Twente wacht wederom een sanctie van de licentiecommissie in de vorm van puntenaftrek. De noodlijdende club heeft de reeds ingediende jaarrekening over het seizoen 2014-2015 ingetrokken.

FC Twente trekt jaarrekening in en vreest voor puntenaftrek

Het interne onderzoek naar transfers en daarbij gedane geldstromen geeft daartoe aanleiding. Zo is een tweede overeenkomst opgedoken waarin FC Twente de zaakwaarnemer van Dusan Tadic nog 1,8 miljoen euro moet betalen.

‘Die overeenkomst en eventueel daaruit voortvloeiende fiscale consequenties hebben een grote impact op de jaarcijfers 2014/15’, aldus interim-directeur Onno Jacobs. ‘Het intrekken van de jaarrekening zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met puntenaftrek. In dat geval moeten we accepteren dat FC Twente opnieuw de wrange vruchten plukt van het gevoerde beleid in de achterliggende periode.’

In het vorige seizoen kreeg FC Twente al tot twee keer toe een straf van drie punten omdat de club een ondeugdelijke jaarrekening had ingediend. Als de licentiecommissie opnieuw besluit tot een puntenaftrek, is de eerstvolgende sanctie intrekking van de licentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.