Nieuw onderzoek Twente: weer verdachte transfers

Reacties

Er zijn binnen FC Twente opnieuw zaken bij de aan- en verkoop van spelers aan de oppervlakte gekomen die vragen en twijfels oproepen. De club maakte vanavond op de Nieuwjaarsreceptie melding van mogelijke handelingen bij spelerstransfers waarbij vraagtekens kunnen worden gezet.

Nieuw onderzoek Twente: weer verdachte transfers

Wat die handelingen zijn, wilde FC Twente verder niet toelichten. Mogelijk gaat het om aspecten of afspraken die voor de KNVB verzwegen zijn en die wel gemeld hadden moeten worden. Interim-directeur Onno Jacobs heeft vanmiddag van de raad van commissarissen van de club de opdracht gekregen een diepgravend onderzoek te doen. Dat past in de volledige transparantie waar de nieuwe beleidsmakers naar streven.

Er loopt ook al een onderzoek van de gemeente en de KNVB naar de wijze waarop FC Twente in de voorbije jaren is bestuurd en of er bij de aan- en verkoop van spelers mogelijk mandaten zijn overschreden. Directe aanleiding is het geheime aanhangsel in de overeenkomst met investeringsmaatschappij Doyen. Uit de bijlage bleek dat de invloed van Doyen op het transferbeleid van FC Twente veel groter was dan altijd gedacht.

Het aanhangsel was binnen de club alleen bekend bij de oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan en is nooit ter toetsing voorgelegd aan de KNVB. Als sanctie daarvoor werd de licentie van  FC Twente al voorlopig ingetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.