Jacobs aan de slag als interim-directeur bij FC Twente

Reacties

FC Twente heeft Onno Jacobs aangetrokken als interim-directeur. De bestuurder, eerder tussen 2005 en 2011 werkzaam als financieel directeur bij Feyenoord, is per direct aangesteld tot 1 mei 2016 en moet de Tukkers door 'een roerige periode' helpen.

Jacobs aan de slag als interim-directeur bij FC Twente

'De situatie waarin FC Twente zich bevindt vraagt om veel inzet van iedereen binnen de club. Dat ik daaraan een bijdrage mag leveren, beschouw ik als een grote opgave', reageert Jacobs op de clubsite op zijn aanstelling. 'Voor mij zijn behouden van de proflicentie en het voorkomen van degradatie essentieel. Ik wil me ook inzetten voor een goede organisatie van FC Twente in de toekomst.'

Jacobs zal zich onder meer bezighouden met het financieel gezondmaken van de in zwaar weer verkerende Enschedese Eredivisionist. Ook zal hij de conclusies van het onafhankelijke onderzoek naar het bestuurlijk falen bij FC Twente uiterlijk 1 mei door moeten voeren binnen de organisatie, omdat de club op die manier de licentie behoudt. Dat is afgesproken met de licentiecommissie van de KNVB.

TerugkeerFC Twente doet het al anderhalve maand zonder voorzitter, nadat preses Aldo van der Laan was opgestapt na het uitlekken van documenten over de samenwerking tussen de Tukkers en investeringsmaatschappij Doyen. Na het plotselinge vertrek moest ook financieel directeur Gerald van den Belt passen wegens oververmoeidheidsverschijnselen. Hij keert volgende week terug.

'Hij zal zich, vanuit zijn rol als financieel directeur, primair gaan richten op de complexe financiële dossiers en trajecten. Die verdienen alle aandacht', stelt het bestuur in een verklaring. 'Onno en Gerald zullen samen met het bestuur de nodige taken verdelen. We werken er samen met alle medewerkers en vrijwilligers keihard aan om FC Twente op korte en lange termijn in rustiger vaarwater te krijgen, waarbij handhaving in de Eredivisie de allerhoogste prioriteit heeft. Samen met de steun van de supporters en de sponsors moet dat gaan lukken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.