Nieuwe onderhandelingen met schuldeisers Twente vorderen

Reacties

FC Twente moet opnieuw met een groep schuldeisers om de tafel om financiële waarborgen voor de toekomst veilig te stellen. De deadline voor het eerdere crediteurenakkoord is namelijk verlopen.

Nieuwe onderhandelingen met schuldeisers Twente vorderen

De noodlijdende club bereikte in december een akkoord met vijftien schuldeisers dat erin voorzag dat 5,7 miljoen euro aan vorderingen zou worden kwijtgescholden, terwijl 10,3 miljoen aan schulden zou worden omgezet in achtergestelde leningen.

Die ombuigingen werden door de gemeente Enschede als voorwaarde gesteld bij de garantstelling voor 32 miljoen euro, waarmee FC Twente zijn schuldenlast wil herfinancieren. De garantstelling is nog steeds niet geëffectueerd omdat FC Twente niet in staat was om vóór 15 februari een risico- en liquiditeitsprognose naar de gemeente te sturen.

Als gevolg daarvan is ook de deadline van 1 maart van het crediteurenakkoord verstreken, waardoor de onderhandelingen weer van voren af aan zijn opgestart. 'Dit is voor een belangrijk deel al gebeurd', meldde directeur Onno Jacobs tijdens een speciale persconferentie op woensdag.

De vertraging is een rechtstreeks gevolg van de onderzoeken die de afgelopen weken binnen FC Twente gaande waren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.