Knüppe adviseert Twente: rvc moet onafhankelijk zijn

Reacties

FC Twente moet zo snel mogelijk een sterke en professionele directie installeren die het gezicht naar buiten vormt. Een raad van commissarissen op voldoende afstand moet voor het toezicht gaan zorgen. Die aanbeveling doet onderzoeker Ben Knüppe die de afgelopen maanden de bestuurlijke structuur van FC Twente heeft onderzocht. Die kwalificeert hij als 'onduidelijk' en een 'schimmenspel tussen de statutaire functionarissen.'

Knüppe adviseert Twente: rvc moet onafhankelijk zijn

Alle leden van de raad van commissarissen moeten onafhankelijk zijn en kunnen geen vertegenwoordiger zijn van sponsoren, gemeente of supportersverenigingen, concludeert Knüppe voorts. Dat is een streep door de rekening van FC Twente Verenigt! Dit pas opgerichte collectief van supportersverenigingen van FC Twente hoopte op inspraak in het beleid, eventueel via een zetel in de raad van commissarissen. Knüppe is wel van mening dat er in de toekomstige structuur van FC Twente meer ruimte moet komen voor betrokkenheid van de supportersverenigingen.

Ook het bestuur van de Stichting FC Twente '65, de aandeelhouder en het orgaan dat de raad van commissarissen aanstelt, moet uit onafhankelijke personen bestaan.

Knüppe presenteerde zijn onderzoek eerder vandaag aan de licentiecommissie van de KNVB. FC Twente moet zijn aanbevelingen voor 1 mei onvoorwaardelijk opvolgen om de voorwaardelijke intrekking van de proflicentie ongedaan te maken. Knüppe concludeerde in zijn onderzoek dat financieel directeur Gerald van den Belt, de commissarissen Hein Trebbe en Joop de Winter en bestuurslid Hennie ten Hag van de Stichting FC Twente'65 om uiteenlopende redenen niet langer geloofwaardig binnen FC Twente kunnen functioneren. Daarmee moet bijna de complete bestuurlijke top van FC Twente verdwijnen. Alleen de onlangs aangetreden commissaris Ton Heerts kan aanblijven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.