Belangrijke rol fans bij nieuwe bestuursstructuur FC Twente

Reacties

Hoewel minder direct dan gehoopt, wordt de achterban van FC Twente nadrukkelijker betrokken bij de wijze waarop de club in de toekomst wordt bestuurd.

Belangrijke rol fans bij nieuwe bestuursstructuur FC Twente

De recent opgerichte ledenvereniging Twente verenigt!, die de supporters en sponsors vertegenwoordigt, krijgt twee zetels in het bestuur van de Stichting FC Twente '65. De ledenvereniging hoopte aanvankelijk een lid van de raad van commissarissen te mogen leveren, om zo controle op het beleid te kunnen uitvoeren.

De invloed blijft echter beperkt tot de voordracht en aanstelling van commissarissen. Vanuit het stichtingsbestuur worden de vijf leden van de nieuwe raad van commissarissen benoemd. Jan Schutrups, bestuursvoorzitter van Damsté advocaten en notarissen, was vorige week de eerste en gaat zich in de rvc bezighouden met juridische kwesties.

Voor de functie van voorzitter en de posten financiële zaken kunnen kandidaten tot 10 april bij FC Twente solliciteren. De nieuwe bestuursstructuur moet op 1 mei van kracht worden. Tot die tijd is Schutrups niet-uitvoerend bestuurder in de one tier board van FC Twente. Daarin zaten al Ton Heerts als niet-uitvoerend bestuurder en interim-directeur Onno Jacobs.

Lees meer over FC Twente en de andere clubs uit de Eredivisie en de buitenlandse competities in de nieuwe VI, die nu in de winkels ligt en ook online te bestellen is.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.