Transferdagboek 29/08: Shaqiri , Ronaldinho, Pogba en Song

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/08: Shaqiri , Ronaldinho, Pogba en Song

Bayern München viel afgelopen week op met daadkracht op de transfermarkt. Mehdi Benatia en Xabi Alonso werden vastgelegd. Maar er lijkt niet alleen uitgegeven te gaan worden bij de Beierse grootmacht, volgens Russische media kan er binnenkort ook zo'n twintig miljoen euro worden bijgeschreven.

Voor dat bedrag maakt Xherdan Shaqiri (22) namelijk de overstap naar Spartak Moskou, waar hij wordt samengebracht met zijn landgenoot Murat Yakin. Althans, zo klinkt het in Rusland. De vraag is of de Zwitserse international daadwerkelijk naar het oosten trekt aangezien Bayern-directeur Matthias Sammer heeft gezegd dat Shaqiri niet weg mag. Aan de andere kant klonk eerder in München ook dat ze klaar waren op de transfermarkt…

Na Alessandro del Piero staat er een andere aansprekende naam aan de vooravond van een overstap naar de nieuwe Indiase topcompetitie. Ronaldinho (34) is naar verluidt in vergevorderde onderhandelingen met Chennai Titans over een contract voor twee jaar. Maar aangezien de nieuwe competitie beperkt blijft tot enkele maanden kan de Braziliaanse oud-international ook nog een andere wens in vervulling laten gaan; spelen in Amerika.

 Juventus lijkt Javier Hernández binnen te hebben. Het Italiaanse Corriere dello Sport meldt dat de Mexicaanse spits van Manchester United akkoord is met De Oude Dame. Het wachten is nu op het groene licht van United, dat waarschijnlijk op korte termijn volgt. Chicharito wordt dan voor een jaar gehuurd met optie tot koop.

Adrien Rabiot nadert ook een transfer naar de Serie A. AS Roma is volgens Franse media in de markt voor de negentienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain. Ook Arsenal wil Rabiot graag overnemen van PSG, waar hij geen aanspraak lijkt te maken op een basisplaats.

Ook Liverpool wil zich nog graag versterken en de Daily Mirror meldt dat Alex Song een optie is. De middenvelder is geen basisklant bij Barcelona en aast volgens de tabloid op een terugkeer naar de Premier League. In Engeland was hij eerder succesvol namens Arsenal.

Paul Pogba lijkt juist langer bij zijn club te blijven. De zaakwaarnemer van Pogba heeft vandaag een gesprek met de leiding van Juventus over een contractverlenging, meldt France Football. De Italiaanse club is bereid om zijn salaris flink te verhogen. Pogba kan vier miljoen per jaar gaan verdienen, terwijl hij nu nog een miljoen per seizoen op zijn rekening mag bijschrijven.

Voor Shinji Kagawa behoort een terugkeer naar zijn oude club Borussia Dortmund tot de opties.
Voor Shinji Kagawa behoort een terugkeer naar zijn oude club Borussia Dortmund tot de opties.

Na de komst van Ángel Di María lijkt de rol van Shinji Kagawa zo goed als uitgespeeld bij Manchester United. De Japanner, die in de zomer van 2012 overkwam van Borussia Dortmund, wist nooit helemaal door te breken op Old Trafford. Aan de interesse geen gebrek volgende de diverse Engelse media. Zowel in Duitsland als in Italië hopen verschillende clubs de aanvallende middenvelder te strikken. Vooralsnog is Internazionale het meest concreet als we The Independent moeten geloven, al behoort een rentree bij Borussia Dortmund ook nog altijd tot de opties.

Overigens is Kagawa niet de enige speler die op korte termijn uit Manchester lijkt te vertrekken. Volgens The Daily Mail is aanvaller Danny Welbeck dicht bij een akkoord met Tottenham Hotspur. Al moet gezegd worden dat de talentvolle Engelse spits praktisch aan iedere club uit de Premier League werd gelinkt in de afgelopen weken.

Binnen enkele dagen wordt bekend waar zijn voorlopige toekomst ligt. Wat dat betreft zijn de berichten rondom Tom Cleverley een stuk concreter. Sky Sports meldt vrijdag dat Valencia een bod heeft neergelegd bij Manchester United voor de middenvelder. Overigens heeft óók Aston Villa een bod uitgebracht op Cleverley.

Marco Reus speelt volgend jaar zomer wellicht in het shirt van Liverpool. Tenminste, dat meldt The Mirror. De Duitse spelverdeler van Borussia Dortmund wordt begeerd door manager Brendan Rodgers, maar heeft een doorlopend contract tot medio 2017. De Engelse topclub acht de kans van slagen volgend jaar groter, maar moet wel rekening houden met Real Madrid, Manchester United en Bayern München. Dat laatste zal de clubleiding van Dortmund niet snel toelaten. Na het vertrek van Mario Götze en Robert Lewandowski naar aartsrivaal Bayern zal Dortmund er alles aan doen niet een derde sterspeler kwijt te raken aan de concurrent uit München.

De zaakwaarnemer van Fernando Torres heeft volgens het doorgaans goed ingevoerde La Gazzetta dello Sport al een gesprek gehad met AC Milan om een overgang naar San Siro te bespreken. Volgens het clubkanaal van Milan heeft de club zelfs al groen licht gekregen om hem medisch te keuren. Nu alles in kannen en kruiken lijkt, meldt ook stadgenoot en aartsrivaal Internazionale zich ineens. Tel daarbij op dat ook AS Roma de verrichtingen van de Spaanse spits volgt en we kunnen concluderen dat de keuze groot is voor Torres en dat het financiële plaatje waarschijnlijk de doorslag gaat geven. Inter heeft overigens al een alternatief voor Torres: Ezequiel Lavezzi van PSG.

Waar de komst van Torres hoogst onzeker is, is de transfer van Marco van Ginkel weer een stap dichterbij. Ook de middenvelder van Chelsea ziet een tijdelijke overgang naar Milaan zitten. Op advies van Mourinho gaat Van Ginkel een jaar ervaring opdoen in de Serie A en keert hij na de zomer van 2015 weer terug op Stamford Bridge. Tenmiste, dat meldt The Daily Star.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen