Transferdagboek 29/08: Coman, De Gea, Draxler, De Guzman

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 29/08: Coman, De Gea, Draxler, De Guzman

David de Gea leek zich al te hebben neergelegd bij het uitblijven van een transfer, maar AS meldt zaterdagochtend stellig dat Real Madrid de Spaanse doelman dinsdag toch nog zal presenteren als laatste aanwinst van deze zomer. De voorlopige reserverol van de 24-jarige doelman, die door Louis van Gaal op de tribune wordt gehouden zolang de transferwindow nog open is, zorgt bij Manchester United voor zoveel onrust, dat de Engelse grootmacht nu toch ingaat op het bod van circa veertig miljoen euro.

De aanstaande transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City is een ander voorbeeld van een soap die deze zomer al weken voortsleept. Maar dat de Belgische middenvelder vertrekt bij VfL Wolfsburg staat inmiddels wel vast. Zaterdagmorgen stapte de 24-jarige international op het vliegtuig in Braunschweig. En ook Ivan Perisic lijkt nu toch zijn gewenste overstap te krijgen. Volgens zijn zaakwaarnemer zal de Kroatische buitenspeler na langdurig touwtrekken een vijfjarig contract tekenen bij Internazionale.

De huurdeal met verplichte optie tot koop van twintig miljoen euro stelt Wolfsburg in staat op zoek te gaan naar een vanger, zoals het toch al rijkelijk bedeeld was door de transfersom van De Bruyne van 75 miljoen. Waar we vrijdag al meldden dat Daniel Didavi waarschijnlijk overkomt van VfB Stuttgart, slaat FC Basel mogelijk ook munt uit de transferontwikkelingen bij de club van Bas Dost. De Wolfsburger Allgemeine Zeiting stelt dat manager Klaus Allofs al sinds vorig jaar herfst een oogje heeft op Breel Embolo. Een bod op de achttienjarige aanvaller ligt er nog niet.

Breel Embolo (links) heeft zich met 21 goals in 58 duels voor FC Basel in de kijker gespeeld bij VfL Wolfsburg, een traject dat ook Jean-Paul Boëtius voor ogen zal hebben.
Breel Embolo (links) heeft zich met 21 goals in 58 duels voor FC Basel in de kijker gespeeld bij VfL Wolfsburg, een traject dat ook Jean-Paul Boëtius voor ogen zal hebben.

Bayern München heeft ook een tiener op het oog. Kingsley Coman moet op huurbasis overkomen van Juventus. Het Duitse Sport1 meldt zaterdag zelfs dat al sprake is van een deal, waarin een optie tot koop van 23 miljoen euro is opgenomen. Het vertrek van de Franse vleugelspits is door trainer Massimiliano Allegri bevestigd en moet Juve de slagkracht geven om eindelijk de komst van Julian Draxler af te ronden. De eerste geruchten over de interesse in de 21-jarige ster van Schalke 04 dateren al van weken terug. De deal, die in totaal ruim 32 miljoen bedraagt, zou vandaag nog rondkomen.

De Oude Dame zou daarmee de aanvallende middenvelder binnen hebben waarnaar trainer Massimiliano Allegri al zo lang naar uitkeek. Sunderland-manager Dick Advocaat kreeg die vrijdag al met ex-PSV'er Ola Toivonen. Dat betekent dat Jonathan de Guzman niet naar het Stadium of Light komt. 'Die affaire is gesloten', zei Advocaat vrijdag. 'Daarom hebben we Toivonen gehaald.' De Oranje-international heeft echter nog voldoende opties. Behalve AFC Bournemouth is ook Hamburger SV in de race, meldt de Hamburger Morgenpost.

De Guzman heeft volgens de regionale krant een gelimiteerde afkoopsom van zes miljoen euro in zijn contract met Napoli. Voor anderhalf miljoen minder staat AS Roma op het punt zich te versterken met een middenvelder. William Vainqueur zal zaterdag nog op huurbasis overkomen van Dinamo Moskou om trainer Rudi Garcia meer opties te geven, nu Kevin Strootman misschien opnieuw onder het mes moet. Opmerkelijk genoeg zei Roma-directeur Mauro Baldissoni eerder deze week nog dat de transferstrategie daardoor niet zou worden gewijzgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.