Transferdagboek 27/08: Toivonen, Denayer, Mikel en Ziyech

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 27/08: Toivonen, Denayer, Mikel en Ziyech

Manager Dick Advocaat gaf meermaals aan versterkingen nodig te hebben bij Sunderland en het verzoek van de Nederlandse trainer lijkt te worden ingewilligd. The Northern Echo meldt dat Ola Toivonen dicht bij een overstap naar het Stadium of Light is. De deal rond de Zweedse ex-PSV’er zou nog vóór het weekend rondkomen. Stade Rennes ziet de aanvaller graag vertrekken. De Franse club wees eerder een huurvoorstel van PAOK Saloniki af omdat zij definitief van Toivonen af wil.

Volgens Engelse en Turkse media staat voormalig Barcelona-doelman Víctor Valdés op het punt naar Besiktas te verkassen. En daar blijft het niet bij voor de club uit
Istanbul, lijkt het. Besiktas toonde eerder interesse in Lucas Leiva, maar dat draaide op niets uit omdat Liverpool de Braziliaan graag op Anfield wil houden. The Guardian schrijft nu dat de Turken hun pijlen nu richten op John Obi Mikel. De Nigeriaanse middenvelder lijkt niet meer in de plannen van Chelsea-manager José Mourinho voor te komen en zou dus mogen vertrekken uit Londen. Met spits Mario Gómez strikte Besiktas eerder deze zomer al een andere grote naam.

Olympique Marseille verzekerde zich van de diensten van Lucas Silva, die wordt gehuurd van Real Madrid, maar de Fransen zijn nog niet klaar op de transfermarkt. L‘OM hoopt nog op een aanvaller en een verdediger. Volgens Het Nieuwsblad ziet de club in Jason Denayer een welkome versterking voor de defensie. De jonge Rode Duivel verlengde deze zomer zijn contract met Manchester City, maar mag die club verlaten voor een uitleenbeurt. De drievoudige international speelde het voorbije seizoen op huurbasis voor Celtic.

Nu Kevin De Bruyne hard op weg lijkt naar Manchester City, is het speculeren over zijn opvolging begonnen. FC Twente-spelmaker Hakim Ziyech is een van de kandidaten, maar VfL Wolfsburg heeft meerdere ijzers in het vuur. Zo schrijven Belgische media dat de Duitse topclub zich heeft gemeld voor Dennis Praet. De 21-jarige middenvelder van Anderlecht moet circa tien miljoen euro kosten. Dat geld kan Paars-Wit vervolgens gebruiken om Mbark Boussoufa te laten terugkeren. De in Amsterdam geboren Marokkaan speelt nu nog voor Lokomotiv Moskou.

Bild schrijft juist dat Wolfsburg zijn vizier richt op Julian Draxler. De aanvallende middenvelder van Schalke 04 wordt al maanden gelinkt aan een transfer naar Juventus, maar met een bliksemdeal lijken Die Wölfe de Italiaanse kampioen af te troeven.

Daarmee is Wolfsburg nog niet uitgewinkeld, want Kicker meldt dat de nummer twee van Duitsland probeert mandekker Dante los te weken bij Bayern München. 'Hij is een wereldklassespeler', meldt verdediger Naldo, die in Wolfsburg een centraal duo kan gaan vormen met zijn landgenoot. Mocht Dante vertrekken bij Bayern, dan heeft de Duitse kampioen Aymeric Laporte van Athletic de Bilbao op het oog als vervanger.

Behalve De Bruyne lijkt nóg een speler op korte termijn de overstap te maken van de Bundesliga naar de Premier League. Tottenham Hotspur probeert namelijk voor dertig miljoen euro Heung-Min Son los te weken bij Bayer Leverkusen. De Zuid-Koreaan ontbrak woensdag al in de wedstrijdselectie van de Duitsers voor het duel met Lazio in de play-offs van de Champions League (3-0 winst). 'Het is duidelijk dat er gesprekken zijn, maar er is nog niets definitief', verklaarde technisch directeur Rudi Völler bij Sky.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.