Transferdagboek 28/12: Mertens, Donnarumma, Rincón

Reacties

Over vier dagen gaat de transfermarkt open. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 28/12: Mertens, Donnarumma, Rincón

Het transfergeweld komt op deze woensdagavond vooral uit Italië. Althans, het gaat vooral om spelers die blijven. Zo wil AC Milan voorkomen dat doelman Gianluigi Donnarumma de deur uitloopt door hem een vijfjarig megacontract ter waarde van maximaal vijftig miljoen euro te bieden. Corriere dello Sport stelt dat daarmee aan de eisen van zaakwaarnemer Mino Raiola wordt voldaan. De zeventienjarige Donnarumma is aan een indrukwekkend seizoen bezig en heeft nog maar een contract tot medio 2018, waarin hij een bescheiden 170 duizend euro per jaar verdient.

Dries Mertens heeft volgens Italiaanse media een slaatje geslagen uit zijn recente topvorm. De Belgische aanvaller greep zijn kans als spits bij absentie van de geblesseerde Arek Milik en zal een nieuw tot medio 2021 contract tekenen. Clubs die de 29-jarige Mertens willen kopen, kunnen in 2018 een afkoopclausule van tussen de veertig en vijftig miljoen euro lichten. Napoli doet ook al zaken op de transfermarkt, want Genoa-spits Leonardo Pavoletti lijkt op weg naar Zuid-Italië nu het probleem over zijn portretrechten is opgelost. Pavoletti moet Mertens wat meer lucht bieden voorin.

Genoa lijkt nog een speler kwijt te raken, want Tomás Rincon is volgens Italiaanse media op weg naar Juventus. De Venezolaanse middenvelder zal op nieuwjaarsdag mogelijk al meetrainen in Turijn. Trainer Massimiliano Allegri wil extra versterking in de middenlinie, omdat Kwadwo Asamoah en Mario Lemina meedoen aan de Afrika Cup. Ook de komst van Axel Witsel moet daarom eindelijk worden afgerond. De Belgische middenvelder hoopt al maandenlang over te stappen van Zenit Sint-Petersburg naar De Oude Dame, die weigert te voldoen aan de vraagprijs van de Russen.

Tomás Rincon (links) en Leonardo Pavoletti (midden) lijken Genoa in januari te gaan verlaten.
Tomás Rincon (links) en Leonardo Pavoletti (midden) lijken Genoa in januari te gaan verlaten.

Laat Wilfried Zaha deze winter Selhurst Park voor de twee keer in zijn nog jonge carrière achter zich? Het zou zomaar kunnen. De 24-jarige vleugelspits van Crystal Palace, dat hem in januari 2013 al eens verkocht aan Manchester United, staat al tijden in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Dat manager Mauricio Pochettino van hem is gecharmeerd, bevestigde de Argentijn nog eens tijdens een persconferentie. Spurs zal echter diep in de buidel moeten tasten. Sam Allardyce wil de Ivoriaans international niet kwijt. Volgens The Mirror moet Zaha 35 miljoen euro kosten.

Dergelijke bedragen zijn ook vereist om Javier Hernández los te weken bij Bayer Leverkusen. Chelsea-manager Antonio Conte wil een alternatief voor clubtopscorer Diego Costa, omdat Michy Batshuayi – afgelopen zomer nog voor 39 miljoen euro overgekomen van Olympique Marseille – niet aan de bak komt bij The Blues. Chicharito vertrok anderhalf jaar geleden uit de Premier League, omdat hij bij Manchester United geen basisplaats kreeg. In Duitsland heeft de 28-jarige Mexicaan die wel. Leverkusen zou volgens Bild bereid zijn hem af te staan, maar wel voor minstens dertig miljoen.

Lukas Podolski is ook al zo'n speler die in de Premier League nooit écht voet aan de grond kreeg. De Duitse linkspoot was alleen in zijn eerste seizoen bij Arsenal echt onomstreden. Galatasaray bood hem in 2015 een nieuwe kans voor 2,5 miljoen euro. Anderhalf jaar later kunnen de Turken drie keer zoveel voor de 31-jarige aanvaller vangen. Beijin Guoan wil Poldi naar China halen. De club heeft het bod momenteel in overweging. 'Of de transfer doorgaat, hangt van de speler af', zegt technisch directeur Levent Nazifoglu. Kiest Poldi in navolging van andere vedetten ook voor het geld?

Voor Iker Casillas zou afbouwen in de lucratieve Chinese competitie ook een uitkomst kunnen zijn, maar het Franse RTL denkt dat de Spaanse doelman zijn carrière vervolgt bij Olympique Marseille. Zijn landgenoot Andoni Zubizarreta is daar technisch directeur. De 35-jarige Casillas is komende zomer transfervrij bij FC Porto, waar de Real Madrid-legende mag vertrekken. Door zijn aflopende contract kan Marseille hem al in januari een nieuw contract aanbieden. De club van Karim Rekik is op zoek naar een waardig opvolger van Steve Mandanda, die in de zomer naar Crystal Palace vertrok.

Colin Kazim-Richards scoorde twee keer voor zijn Braziliaanse werkgever Coritiba.
Colin Kazim-Richards scoorde twee keer voor zijn Braziliaanse werkgever Coritiba.

Colin Kazim-Richards lijkt zich te kunnen gaan opmaken voor de elfde club uit zijn carrière. De Turkse Engelsman, die van 2014 tot 2015 38 Eredivisie-duels voor Feyenoord speelde, staat volgens The Sun op het punt over te stappen naar Braziliaanse topclub Corinthians. Momenteel komt Kazim uit voor Coritiba, dat als vijftiende eindigde in de Braziliaanse competitie.

Chris Coleman is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe manager te worden van Swansea City, meldt The Daily Star. De bondscoach van Wales wordt door de directie gezien als de ideale man om de club uit het dal te trekken. Dinsdagavond zette Swansea Bob Bradley op straat. De Amerikaan was nog geen drie maanden in dienst. Behalve Coleman is ook Ryan Giggs in beeld.

Sam Allardyce hoopt Kieran Gibbs als eerste aanwinst te mogen verwelkomen bij Crystal Palace. Volgens The Sun staat de linksback van Arsenal bovenaan het verlanglijstje van de nieuwe manager van Palace. Gibbs is bij Arsenal lang niet altijd zeker van een basisplaats en wil met het oog op de Engelse nationale ploeg weer wekelijks in actie komen.

In China lijken ze van gekkigheid niet meer te weten wat ze moeten doen met al het geld dat beschikbaar is voor het voetbal. Volgens The Mirror wil de voetbalbond Mark Clattenburg overhalen om voortaan wedstrijden in de Chinese competitie te fluiten. De Engelsman werd dinsdag verkozen tot beste scheidsrechter ter wereld en de Chinezen willen hem graag overhalen om zijn carrière te vervolgen in de Super League. Uiteraard zou Clattenburg daar vele miljoenen euro's voor krijgen.

Swansea City is sinds het ontslag van de Amerikaan Bob Bradley op zoek naar een nieuwe manager. Volgens De Telegraaf is de club in die zoektocht nu uitgekomen bij een Nederlander. Jaap Stam zou in beeld zijn om de club er weer bovenop te krijgen. Stam is momenteel werkzaam als manager van Reading, waarmee hij een knappe derde plaats in het Championship bezet. De 44-jarige voormalige verdediger heeft nog een contract tot 2018 bij The Royals.

Jaap Stam jaagt met Reading op promotie naar de Premier League, maar kan zelf mogelijk nu al promoveren.
Jaap Stam jaagt met Reading op promotie naar de Premier League, maar kan zelf mogelijk nu al promoveren.

Julian Brandt zou in de winter wel eens de overstap naar de Premier League kunnen maken. De verrichtingen van de twintigjarige buitenspeler van Bayer Leverkusen werden in het duel met 1. FC Köln vorige week nauwlettend in de gaten gehouden door scouts van onder meer Manchester United, Arsenal, Tottenham en Everton, zo weet The Daily Mail. Brandt is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij Leverkusen, dat op een teleurstellende negende plaats staat. De talentvolle Duitser maakte dit kalenderjaar zijn debuut voor het nationale elftal en heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam staan.

Jamie Carragher heeft Jürgen Klopp vriendelijk, doch dringend verzocht in de winter een nieuwe doelman te halen. Zowel Simon Mignolet als Loris Karius werd dit seizoen al eens gepasseerd door de Duitse manager wegens teleurstellende prestaties. Volgens Carragher, ruim zevenhonderd duels voor The Reds achter zijn naam, zou Joe Hart de ideale versterking zijn voor de nummer twee van de Premier League. De Engelsman wordt momenteel door Manchester City verhuurd aan Torino.

Gaan we Mario Balotelli weer terug zien in de Premier League? De 26-jarige 'bad boy' is komende zomer transfervrij en zaakwaarnemer Mino Raiola gaf nog maar eens aan dat de Premier League het beste podium voor de Italiaan zou zijn om zijn kunsten te etaleren. Raiola benadrukte tevens dat Balotelli vele opties heeft om weer in de Engelse competitie aan de slag te gaan. The Daily Mail weet te melden dat Everton één van de gegadigden is, al zou manager Ronald Koeman wel zijn twijfels hebben over het aantrekken van de flamboyante spits.

Manchester United wordt al lange tijd nadrukkelijk in verband gebracht met Benfica-verdediger Victor Lindelöf, maar The Red Devils zouden volgens The Daily Mirror juist interesse in een ploeggenoot van de Zweed hebben. De Britse tabloid meent dat manager José Mourinho zijn oog heeft laten vallen op rechtsback Nelson Semedo. De 23-jarige Portugees zou een slordige veertig miljoen euro moeten kosten, maar dat weerhoudt United er niet van een bod uit te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.