Transferdagboek 22/10: Fabinho, Gerrard en Thiago Silva

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 22/10: Fabinho, Gerrard en Thiago Silva

Het lijkt erop alsof Steven Gerrard en Los Angeles Galaxy na anderhalf jaar uit elkaar gaan. De 36-jarige middenvelder lijkt op Instagram vooruit te lopen op een afscheid. Gerrard geeft aan dat het een privilege was dat hij in LA woonde en voor Galaxy mocht uitkomen. Onduidelijk is nog wat de Liverpool-icoon gaat doen als hij vertrekt uit de Verenigde Staten. Aangenomen wordt dat hij een trainersloopbaan start.

Iñaki Williams zou bovenaan het verlanglijstje staan van Liverpool, dat zich in de winter nog wenst te versterken met een aanvaller. The Reds bereiden een bod van vijftig miljoen euro voor op de 22-jarige spits van Athletic de Bilbao, zo meldt El Mundo Deportivo. Ondanks zijn leeftijd is Williams al bezig aan zijn derde seizoen als basisspeler in het Baskenland. Dit seizoen trof hij in acht competitieduels slechts eenmaal doel.

De dagen van Pablo Zabaleta bij Manchester City lijken geteld. Manager Pep Guardiola is er namelijk op gebrand om in januari een rechtervleugelverdediger toe te voegen aan zijn selectie en daarbij heeft hij zijn oog laten vallen op Fabinho, die dit seizoen indruk maakt bij AS Monaco. Volgens The Sun zit ook Manchester United achter de 22-jarige Braziliaan aan. De verbintenis van Zabaleta in het Etihad Stadium loopt na dit seizoen af en onder meer Internazionale zou zich al hebben gemeld bij de zaakwaarnemer van de Argentijn.

Zit Slaven Bilic op de schopstoel bij West Ham United? Rudi Garcia, die afgelopen week werd benoemd tot trainer van Olympique Marseille, claimt dat hij onlangs een aanbieding van The Hammers naast zich neerlegde. 'Ik koos uiteindelijk voor de club die mij het liefste wilde hebben', aldus Garcia in gesprek met L'Équipe. West Ham United beleeft een matige seizoenstart in de Premier League.

Het zal de komende tijd nog wel vaak over de toekomst van Thiago Silva bij Paris Saint-Germain gaan. De 32-jarige Braziliaan beschikt over een verbintenis die na dit seizoen afloopt en is met zijn kwaliteiten en ervaring aantrekkelijk voor veel clubs. Juventus geeft de belangstelling bij monde van directeur Giuseppe Marotta toe. 'Thiago Silva zou een mogelijke versterking kunnen zijn, zoals we in het verleden Andrea Pirlo op latere leeftijd contracteerden. Dat was een speler die ook 'klaar' zou zijn, maar een fantastische versterking bleek.'

Gareth Bale heeft voorlopig nog geen enkele haast om een nieuwe verbintenis te tekenen met Real Madrid, zo bericht The Daily Mirror. De 27-jarige Welshman wacht naar verluidt 'de best mogelijke aanbieding' af. Het huidige aanbod zou voorzien in een toch niet kinderachtig netto weeksalaris van 250.000 euro. Real is er alles aan gelegen zijn sterspelers te behouden, omdat de club de komende twee transferperiodes geen spelers aan mag trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.