Transferdagboek 18/10: Capello voor De Boer, Alaba, Coman

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 18/10: Capello voor De Boer, Alaba, Coman

Nu het niet meer goed gaat komen tussen de harde kern van Internazionale en aanvoerder Mauro Icardi, zou Inter op de achtergrond bezig zijn met de zoektocht naar een opvolger. Chelsea-spits Michy Batshuayi zou volgens Corriere dello Sport hoog op het lijstje staan om Frank de Boers team te komen versterken. De 23-jarige Belg maakte afgelopen zomer de overstap van Olympique Marseille naar Chelsea voor 39 miljoen euro, maar vooralsnog is hij niet verder gekomen dan 52 minuten speeltijd in de Premier League. De Boer zou het talent, dat in het seizoen 2015/16 zeventien keer in 36 wedstrijden scoorde in de Ligue 1, met open armen ontvangen bij een vertrek van Icardi.

Tenminste, mocht De Boer dan nog trainer zijn van Internazionale. De ex-trainer van Ajax werd afgelopen zomer gepresenteerd als opvolger van Roberto Mancini, maar zijn start is allesbehalve soepel met een huidige elfde plek in de Serie A. De Suning Group, het Chinese bedrijf dat Inter in handen heeft, zou volgens CalcioNews24 al een shortlist hebben opgesteld met mogelijke nieuwe trainers. Fabio Capello zou de grootste gegadigde zijn om het van De Boer over te nemen. De Italiaan was gedurende twee periodes (1991-1996 en 1997-1998) hoofdtrainer van buurman AC Milan en was als laatst actief als bondscoach van Rusland (2012-2015).

Hoewel Arsenal en Liverpool ook voor hem in de race zouden zijn, beraadt Southampton zich volgens Calciomercato ook op een poging om Paul-Georges Ntep over te nemen van Stade Rennes. Het contract van de linksbuiten loopt in de zomer af en hoewel Rennes graag het contract van Ntep zou willen verlengen, wacht de 24-jarige Fransman met het maken van een beslissing. De Franse trainer Claude Puel van Southampton, afgelopen zomer begonnen als opvolger van Ronald Koeman, heeft Ntep vaak aan het werk gezien als trainer in de Franse competitie en hoopt daardoor een goede kans te maken om de speler binnen te halen.

Thiago Silva solliciteert nadrukkelijk naar een langer verblijf bij Paris Saint-Germain. Hoewel de Braziliaanse verdediger gelinkt werd aan zijn oude club AC Milan, verlengt hij liever zijn contract in Parijs. 'Thiago's wens is om in Parijs te blijven, zijn familie en hij voelen zich erg goed in de stad', zegt zaakwaarnemer Paulo Tonietto tegen Le Parisien. 'Maar als PSG geen aanbod doet om het contract te verlengen, zullen we overwegen om te vertrekken. Thiago is een speler naar wie veel vraag is op de Europese markt. We hebben al aanbiedingen gehad van drie of vier grote clubs.'

Yerry Mina, centrale verdediger van het Braziliaanse Palmeiras en international van Colombia, heeft een voorcontract ondertekend bij Barcelona, aldus zijn zaakwaarnemer en oom tegen Radio Carocol. Volgens El Mundo Deportivo staat in Mina's contract dat de 22-jarige speler in de komende drie jaar op ieder moment voor negen miljoen euro overgenomen kan worden door Barcelona. Mina speelde tot dusverre vier interlands voor Colombia en maakte zijn debuut in het Copa América-duel met Paraguay op 8 juni (2-1 winst).

Pep Guardiola, trainer van Manchester City, is op spelersjacht in München. Volgens The Sun hebben officials van Manchester City zelfs de eerste ontmoetingen met de zaakwaarnemers van David Alaba achter de rug. In de afgelopen twee weken zouden de eerste gesprekken hebben plaatsgevonden, die uiteindelijk moeten leiden tot een transfer ter waarde van veertig miljoen pond. De 24-jarige Oostenrijkse linksback is een vaste waarde bij Bayern München, waar Guardiola drie seizoenen met hem samenwerkte. De Spaanse trainer zou ontevreden zijn over zijn backs aan beide flanken. Manchester City heeft er weinig vertrouwen in dat Alaba in januari al gaat komen, waardoor het zijn komst in de zomer zeker wil stellen.

Hier blijft Guardiola's zoektocht in München niet bij. Ook Kingsley Coman zou op de nominatie staan om Manchester City te komen versterken. Volgens de Spaanse krant Sport twijfelt Bayern München of het de Fransman definitief over moet nemen van Juventus, omdat Coman nog niet één wedstrijd vol heeft gemaakt dit seizoen. De Duitse kampioen huurt de twintigjarige buitenspeler sinds de zomer van 2015 van de Italiaanse kampioen. Ook vorig seizoen speelde Coman bij lange na niet alle minuten bij Bayern, maar toch zou Guardiola hem aan zijn selectie willen toevoegen. Hiervoor is hij afhankelijk van zijn oude club, die een optie tot koop heeft bedongen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.