Transferdagboek 17/10: Icardi, Aubameyang en Leonardo

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 17/10: Icardi, Aubameyang en Leonardo

Door de perikelen rond Mauro Icardi komen Italiaanse media direct met geruchten over een vertrek van de Argentijnse aanvaller. Zo zou Napoli in januari weer een poging willen wagen om Icardi binnen te halen. Internazionale had volgens Corriere dello Sport in de zomer al een akkoord met Napoli, maar Icardi koos er uiteindelijk voor om zijn contract te verlengen. De spits heeft een gelimiteerde transfersom van 110 miljoen euro in zijn contract staan, maar die geldt alleen voor buitenlandse clubs. Maandag werd bekend dat Icardi aanblijft als aanvoerder van Inter.

Een deal tussen Borussia Dortmund en Real Madrid over Pierre-Emerick Aubameyang lijkt ver weg, maar de Duitse club heeft de deur op een kiertje gezet. 'Als Real contact met ons opneemt, zullen we naar hen luisteren', zei directeur Joachim Watzke tegenover Sky. 'We willen hem bij ons houden. Hij heeft een langlopend contract, dus we voelen geen druk. Daarnaast heb ik niet de indruk dat hij persé weg wil.'

Nu trainer Frank de Boer na de 1-2 nederlaag tegen Cagliari weer onder druk staat bij Inter, komen Italiaanse media met verschillende potentiële opvolgers. Leonardo is volgens Rai Sport één van de namen op het lijstje van Inter. De Braziliaan was tussen december 2010 en juni 2011 al trainer van de Nerazzurri en won hij de Coppa Italia. In de zomer stapte hij echter over naar Paris Saint-Germain, waar hij technisch directeur werd. Rudi Garcia, Marcelo Bielsa en zelfs Fabio Capello zouden ook in beeld zijn om De Boer op te volgen.

Barcelona en Bayern München strijden om Yerry Mina. De 22-jarige verdediger van Palmeiras heeft een voorcontract getekend bij de Catalaanse club, maar dat zegt volgens zijn oom en tevens zaakwaarnemer Jair Mina nog niet veel. 'Het kan zijn dat hij naar Barcelona gaat', zei de zaakwaarnemer op Caracol Radio. Volgens de Spaanse krant Sport heeft Bayern zich echter ook gemeld bij Palmeiras, waardoor de keuze voor Mina moeilijker wordt.

Sporting Lissabon kan dinsdag een aantal scouts van Real Madrid op de tribune verwachten. Niet alleen omdat de Portugezen in dezelfde Champions League-Groep uitkomen als Real, maar ook vanwege vleugelspeler Gelson Martins. De 21-jarige Portugees komt met zijn club uit tegen Borussia Dortmund en werd eerder bekeken door Manchester United. Aan de andere kant meldt AS dat Sporting Martins langer aan zich wil binden door zijn salaris te vervijfvoudigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.