Transferdagboek 19/10: Thiago Silva en Memphis

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 19/10: Thiago Silva en Memphis

Er is heel wat te doen rondom Thiago Silva. De aanvoerder van Paris Saint-Germain heeft een aflopend contract en wil zelf graag vertrekken uit Parijs, maar zijn verbintenis wordt automatisch met een jaar verlengd wanneer PSG de groepsfase van de Champions League overleeft. Dat is een probleem, want AC Milan en Juventus willen de Braziliaan alleen transfervrij inlijven. Het betalen van een transfersom is voor beide clubs geen optie omdat Thiago Silva al 32 jaar oud is, meldt Tuttosport.

Datzelfde Juventus kijkt voorzichtig naar een opvolger voor de inmiddels 38-jarige Gianluigi Buffon. De 21-jarige Pierluigi Gollini wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden door de Italiaanse grootmacht, schrijft The Birmingham Mail. Gollini staat nu onder contract bij Aston Villa en Juventus ziet hem als een groot talent. De goalie speelde eerder voor Manchester United en Hellas Verona en kwam uit voor Italië Onder-19, Onder-20 en Onder-21.

Het geduld van Memphis Depay bij Manchester United is op. De aanvaller zit al het hele seizoen op de bank of op de tribune en wil in januari vertrekken. Volgens The Express heeft de Nederlander zijn zinnen gezet op een overstap naar AC Milan. De Italianen willen Memphis graag huren met een optie tot koop ter waarde van een kleine dertig miljoen euro.

De defensie van Chelsea blijft manager Antonio Conte zorgen baren. Hoewel hij afgelopen zomer met David Luiz en Marcos Alonso al twee nieuwe verdedigers haalde, gaat in januari wederom het vizier op het versterken van de verdediging. The Sun meldt dat Chelsea 55 miljoen euro gaat bieden op Alessio Romagnoli van AC Milan. Afgelopen zomer werd een bod van 42 miljoen euro op de Italiaan al afgewezen. Ook de talentvolle PSG-verdediger Presnel Kimpembe staat hoog op het lijstje van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.