Transferdagboek 20/10: Allardyce, Wilmots, Bonucci

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 20/10: Allardyce, Wilmots, Bonucci

Hij werd eind vorige maand nog ontslagen nadat journalisten van The Daily Telegraph twee gesprekken hadden opgenomen waarin hij uitlegde hoe je de FA-regels kon omzeilen. Als bondscoach van het Engelse nationale elftal was zijn reputatie besmeurd en een baan in de Engelse voetbalwereld leek er niet meer in te zitten. Maar nu gloort er toch hoop aan de horizon voor Sam Allardyce. Volgens The Sun is een Chinees consortium van plan om Sunderland te kopen en, wanneer dit lukt, willen ze maar één persoon als manager: Big Sam. Huidig trainer David Moyes staat onder druk nu Sunderland onderaan staat in de Premier League, zonder een wedstrijd gewonnen te hebben. Allardyce was vorig seizoen al trainer van The Black Cats en leidde de club toen naar lijfsbehoud.

Leonardo Bonucci staat hoog op het lijstje van Chelsea om volgend seizoen op Stamford Bridge te komen spelen, maar als het aan de Juventus-verdediger zelf ligt, vindt zijn toekomst noordelijker plaats. Bij Manchester City, om precies te zijn. Volgens directeur Ferran Soriano van Manchester City had Bonucci maar één reden om voor The Citizens te komen spelen: Pep Guardiola. 'Op dit moment zijn er veel spelers die onder Pep willen spelen', zei hij tegen het Catalaanse radiostation RAC1. 'Bonucci ook. Hij belde ons. Ik belde de technisch directeur van Juventus (Fabio Paratici, red.) en hij vertelde me dat ze hem niet wilden verkopen. Daar eindigde het verhaal.' Overigens is het de vraag of Chelsea er ook zo over denkt, want volgens The Sun denken de Londenaren dat de 65-voudig Italiaanse international voor 56 miljoen pond plus Cesc Fabregas los te weken is.

Linksbuiten M'Baye Niang doet het goed met AC Milan, waarmee hij derde staat in de Serie A. Ook Paris Saint-Germain is de goede prestaties van de 21-jarige Fransman opgevallen en zou hem over willen nemen. In een interview met La Repubblica zet Niang de deur op een kier voor de Parijzenaren. 'Ik heb al grote aanbiedingen afgewezen en ook vandaag zou ik "nee" zeggen. Er is nu minder angst in Italië om met jonge spelers te werken. Nu blijf ik bij Milan. Op een dag zou ik wel bij PSG willen spelen.'

Over jonge spelers gesproken: Gianluigi Donnarumma staat volgens Tuttosport op het punt zijn contract met AC Milan te verlengen tot medio 2022. De uiterst talentvolle zeventienjarige doelman zal zijn contract tekenen als hij achttien wordt. Zijn salaris wordt dan in een klap verhoogd van 160 duizend euro per jaar naar drie miljoen. Er zijn naar verluidt wel kapers op de kust. Juventus ziet in Donnarumma de opvolger van Gianluigi Buffon, terwijl Real Madrid volgens Mundo Deportivo ook interesse heeft.

Marc Wilmots werd na het mislukte EK in Frankrijk ontslagen door de Belgische bond. Nu is de 47-jarige Belg in beeld om trainer te worden van VfL Wolfsburg, hoewel hij dat zelf heeft ontkend. Die Wölfe ontsloegen afgelopen maandag Dieter Hecking na een dramatische start in de Bundesliga, met slechts zes punten uit zeven duels en een veertiende plaats. Valérien Ismaël is de interim-trainer van Wolfsburg, maar Wilmots is volgens Het Nieuwsblad één van de gegadigden om de definitieve opvolger van Hecking te worden. Er zou zelfs al contact zijn geweest. Andere namen die genoemd worden, zijn André Villas-Boas (onder andere ex-Chelsea) en André Breitenreiter (onder andere ex-Schalke 04). Voor Wilmots zou dit zijn eerste grote klus als clubtrainer zijn: hiervoor was hij slechts zes duels trainer van Sint-Truiden en acht van Schalke 04. De Belg zou ook de nieuwe bondscoach van Algerije kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.